Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kiedy najlepiej zacząć przygodę z chustą?

Chustonoszka Awatar kasz
    Miejscowość
    Warszawa Wola Bemowo

Domyślnie Kiedy najlepiej zacząć przygodę z chustą?

Od niedawna czytam forum i dopiero się tutaj próbuję odnaleźć więc z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym wątku co powinnam
    Za póltora miesiąca zostanę mamą W kwestii chustowania jestem zielona jak wiosenna trawa ale wiem, że baaaardzo chcę Zastanawiam się wobec tego czy nie zacząć przygody z chustą od udziału w warsztatach chustowiązania. Pytanie tylko kiedy: czy lepiej to zrobić teraz przed urodzeniem kruszynki czyli warsztaty „na sucho” czy jak już mała będzie na świecie i jeśli to jest lepsze rozwiązanie to kiedy najlepiej, w którym momencie?
    Pomóżcie pliizz jak według Was najlepiej zabrać się do sprawy ?

ulala.v
    Guest

Domyślnie

iść na spotkanie Klubu Kangura i sobie porozmawiać, "pomacać" chusty i pooglądać dzieci w chustach

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ja kupowałam chustę i uczyłam się wiązać jak mała miała miesiąc - kupowałam w sklepie, gdzie Kasia, która jest doradcą, od razu zrobiła nam mini szkolenie. Ale chyba warto pójść na szkolenie przed narodzeniem maleństwa, wtedy nawet jeśli nie będziesz czuła się na siłach wychodzić z domu/nie będzie akurat żadnych warsztatów, będziesz mogła zacząć wiązać (tutaj limitem jest Twoja pewność siebie, dziewczyny potrafią zachustować dziecko i na porodówce), a jeśli będziesz miała jeszcze jakieś chustowątpliwości to jakieś spotkanie chustomam, klubu kangura czy coś w ten deseń, albo nawet i forum powinno załatwić sprawę.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja kupiłam zanim młoda się urodziła, nie macałam nigdzie nie oglądałam

nie warto zbyt długo czekac
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Ja próbowałam z takim wielkim brzuchem się zamotać, ale szybciutko stwierdziłam, że to bez sensu, bo chyba ten brzuch musiałabym motać Warsztaty przed porodem odpuściłam, chusty pomacałam w sklepie.
    Niemąż się zamotał raz, a potem to już z młodym ćwiczyliśmy (jak miał 3 dni a ja zaczęłam po schodach chodzić po cesarce). Elastyka kupiliśmy przed porodem, a jak gad miał trzy tygodnie to już do nas tkana leciała. No i oczywiście w ciąży pochałaniałam informacje z forum i namiętnie oglądałam filmiki z niemężem
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja bym CI poradziła tak:
    Cytat Zamieszczone przez ulala.v Zobacz posta
    iść na spotkanie Klubu Kangura i sobie porozmawiać, "pomacać" chusty i pooglądać dzieci w chustach
    a potem kupić, co CI się spodoba i na następne spotkanie przyjść z Maluszkiem
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustonoszka

Domyślnie

Jak masz gdzieś blisko klub kangura albo sklep gdzie można pomacać i idź się wywiedzieć wszystkiego. Ja nie miała i całą swą wiedzę czerpię z neta
    Zaczęłam jak Dotka miała 4 miesiące (czyli 2 dni temu) i mam wrażenie, że całkiem nieźle nam idzie Dwa spacerki za nami, Docia patrzyła się na świat potem spała więc chyba wygodnie jej było

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    ja kupiłam zanim młoda się urodziła, nie macałam nigdzie nie oglądałam

nie warto zbyt długo czekac
    To tak jak ja .

I polecam !

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustonówka Awatar Monika.rz.86
    Miejscowość
    Małkinia Górna/Kiedyś okolice Sokołowa,Siedlce

Domyślnie

Też myślę, że nie warto czekać zbyt długo.
    Ja moją córcię w sumie zaczęłam nosić dość późno, bo wcześniej nie miałam pojęcia o chustach.
    I bardzo żałuję, że nie miałam. Tym razem mam zamiar chustować się od samego początku.
    Dziewczyny dobrze prawią, żeby wybrać się do sklepu, jeśli jest takowy w pobliżu, lub na warsztaty albo spotkanie Klubu Kangura.

Chustonoszka Awatar kasz
    Miejscowość
    Warszawa Wola Bemowo

Domyślnie

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za rady. Zacznę w takim razie od Klubu Kangura Dzięki!

Uprawnienia umieszczania postów