Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: zlobek a wielorazowki, wielorazowki a spodnie

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie zlobek a wielorazowki, wielorazowki a spodnie

Mam pytanie.
    Wybieram sie z maluchami do Polski na jakis czas, i mlody odrazu po przyjezdzie idzie do zlobka (oby sie odbylo be histerii).
    Jak w zlobkach reaguja na wielo?
    Jakie pieluszki im najlepiej zostawiac codziennie, jak oddaja pieluszki, Czy formowanki wchodza w gre? Trzeba tlumaczyc ze papierek do wyrzucenia a pieluszki do worka? Zostawiac im torbe na pieluchy?czy lepiej zeby klazda osobno pakowali (a noz bedzie jakas rozmazana kupa zeby wszystkiego nie zabrudzila)...

Jakie ubranka zakladacie chlopcom na wielo? Bo ja mam problem ze znalezieniem czegos co nie bedzie mlodego cisnelo, a jest raczej szczuply 2 latek, a spodnie na 3latkow sa na wielo na styl i chyba niezbyt wygodne.

Dziekuje z gory za porady

Czas wolny to przywilej ktorego nie posiadam

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

był ten temat, poszukaj
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

jeżeli coś mogę dodać to przede wszystkim, czy w żłobku do którego oddajesz dziecko można mieć/używać wielo
    Starszego musiałam oddać do żłobka jak miał 5,5 miesiąca i tam wielo nie wchodziły w grę, w żadnym ze żłobków w których rozmawiałam o możliwości przyjęcia dziecka, tylko jednorazówki
    teraz kiedy wiem, że po macierzyńskim muszę wrócić do pracy jest ta sama sytuacja nie ma szans na wielo

ale zawsze to jest kwestia dobrej woli kierowniczki i opiekunek
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astro Zobacz posta
    jeżeli coś mogę dodać to przede wszystkim, czy w żłobku do którego oddajesz dziecko można mieć/używać wielo
    Starszego musiałam oddać do żłobka jak miał 5,5 miesiąca i tam wielo nie wchodziły w grę, w żadnym ze żłobków w których rozmawiałam o możliwości przyjęcia dziecka, tylko jednorazówki
    teraz kiedy wiem, że po macierzyńskim muszę wrócić do pracy jest ta sama sytuacja nie ma szans na wielo

ale zawsze to jest kwestia dobrej woli kierowniczki i opiekunek
    No jesli chodzi o dobra wole to raczej z tym bedzie ok bo pani dyr. normalnie nie przyjmuje na czasowo do zlobka ale nie bardzo wiem od czego zaczac rozmowe ani jak pieluchy im przygotowywac a na przeszukiwanie forum nie mam czasu

Jesli jednak ktos moglby tutaj mi krotko napisac czego sie spodziewac bede wdzieczna

mru
    Guest

Domyślnie

Ja mam bardzo dobre doświadczenia - używamy wielo w żłobku, tzn. panie używają. Igi jest jedynym dzieciakiem na wielo, w dodatku wegedzieciakiem, więc już w ogóle dziwo. To państwowy żłobek.
    Nie, nie używamy formowanek. Moim argumentem było to, że jest jak z pampersem - zakłada się tak samo, bez problemu, tyle że zamiast kleu są napki albo rzep. Zawsze wkładam papierki, żeby mogły bez problemu strząsnać qupala do kibla, i przynoszę worek na pieluchy.
    Nikt się nie skarżył, że coś nie halo. Przynajmniej na razie

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mru Zobacz posta
    Ja mam bardzo dobre doświadczenia - używamy wielo w żłobku, tzn. panie używają. Igi jest jedynym dzieciakiem na wielo, w dodatku wegedzieciakiem, więc już w ogóle dziwo. To państwowy żłobek.
    Nie, nie używamy formowanek. Moim argumentem było to, że jest jak z pampersem - zakłada się tak samo, bez problemu, tyle że zamiast kleu są napki albo rzep. Zawsze wkładam papierki, żeby mogły bez problemu strząsnać qupala do kibla, i przynoszę worek na pieluchy.
    Nikt się nie skarżył, że coś nie halo. Przynajmniej na razie
    A masz mega sikacza? ile pieluch na dzien i jak czesto zmieniaja? bo moj w pampersie do 3 godzin dawal rade, tam samo z formowankami bambusowymi, ale kieszonke z bambusowymi wkladami przesika w godzine

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasiii Zobacz posta
    Jesli jednak ktos moglby tutaj mi krotko napisac czego sie spodziewac bede wdzieczna
    najbezpieczniej będzie spodziewać się wszystkiego

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    najbezpieczniej będzie spodziewać się wszystkiego
    no tak

Uprawnienia umieszczania postów