Właśnie odkryłam, że na metce formowanek Tots Botsa bamboozle jest zakaz prania z sodą oczyszczoną? Ktoś wie dlaczego?
Właśnie odkryłam, że na metce formowanek Tots Botsa bamboozle jest zakaz prania z sodą oczyszczoną? Ktoś wie dlaczego?
Ja tam swoje bambusowe prałam z soda i nic, ale to nie TB, więc nie mam pojęcia.........
Chyba dlatego ze to wybielacz optycznya tego nie mozna uzywac do prania TB
ale pewnosci nie mam
Ja uzywalam i po prostu zbladlypo paru praniach
![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
więc należy je prać be Nappy Fresha?![]()
ja pralam z soda LL bambusowe i TB streechy bambusowe, i nie bylo drastycznej zmiany oprocz odplamienia tego co chcialam zbey sie odplamilo.
Wiem ze producenci czesto pisza cos na metce bo nie sprawdzali w testach po wielokrotnym "takim" praniu jak dana rzecz sie zachowuje. Przynajmniej w firmach odziezowych tak jest, wiec zakladam ze z pieluchami tak samo.
Czas wolny to przywilej ktorego nie posiadam
ja pralam z soda LL bambusowe i TB streechy bambusowe, i nie bylo drastycznej zmiany oprocz odplamienia tego co chcialam zbey sie odplamilo.
Wiem ze producenci czesto pisza cos na metce bo nie sprawdzali w testach po wielokrotnym "takim" praniu jak dana rzecz sie zachowuje. Przynajmniej w firmach odziezowych tak jest, wiec zakladam ze z pieluchami tak samo.
Czas wolny to przywilej ktorego nie posiadam
ja od czasu do czasu dodaję łyżkę sody, właśnie dlatego żeby zrobiły się bielsze - ale ja mam białe formowanki TB![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®