Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: Dodano zdjęcia! ratunku!!! moje pieluchy dziurawą się co pranie coraz bardziej

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Jaworzno

Domyślnie

pralka!!! o tym nie pomyślałam jest nowa ma ok 1,5 roku. Teraz nawet sobie przypominam brudziła mi jakiś czas temu smarem nawet zgłaszałam to na gwarancji ale Pan poświecił do środka latarką i powiedział że wszystko ok. Pieluchy zawsze piorę osobno nie mam ich za wiele. Dzięki za pomoc w lokalizacji winnego - następne pieluchy - nowe będe prała u mamy

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas przyczyną była pralka, zaczęłam prać w woreczkach i problem jakoś zniknął

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

Dlatego ja od tygodnia mam nową pralkę i teraz sobię i
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

moje frotkowe główie bambusowe formowanki czy wkłady również wysieję, ale się nie dziurawią, przetarcia też mam na wkladach Cushie Tushies. Ale wycieranie frotki jest normą, w ręcznikach i skarpetkach też się wyciera.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

U mnie niszczą się pieluchy w pralce, jak upycham za dużo. Staram się teraz nie prać tak dużo na raz, tylko dozwoloną ilość wsadu do pralki.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negrita Zobacz posta
    Mi się też dziurki zrobiły w wkładkach CT. Troszkę plamek chyba po smarach pojawiło mi się na wkładkach IB.
    Kurczę też obwiniam za to pralkę tylko, że moja jest nówka sztuka ma niecały rok i takie numery mi wywija.
    Nam jak zaczela tak robic to potem byla do wymiany tylko ze do tego halasowala - Pan powiedzial ze zatarlismy lozyska i sie nic nie da zrobic
    Zwroccie uwage na halas, bo jak jest glosniejsza, to wystarczy wumienic lozyska (moj Tata ma taką pralkę, że co rok musi wymieniac...) i sie nie zatrze... co prawda nie wiem jaki to moze miec wplyw na niszczenie materialu, ale szkoda pralkli (naprawa mojej miala kosztowac 1000zl, wiec kupilismy nowa...)
    My praliśmy dużo i stopniowo zwiększała poziom halasu, wiec nie zauwazylismy - dopiero ten smar ale myslalam ze to synek cos wrzucil do pralki i dalej pralam i sie popsula

Domyślnie

o matko, a już miałam zakładać nowy temat - u nas to samo! Porwane mam wkładki od nowiutkich monkey snuggles, porwane cp płakać mi się chce - może woreczki faktycznie pomogą, bo kupowanie nowej pralki w tym momencie nie jest przewidziane w naszym budżecie

A macie pomysł, co zrobić z takimi porwanymi wkładkami? Da się to jakkolwiek naprawić??

o, tak to u nas wygląda:

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

julaac te porwane wkładki wyślij do jakiejś szyjącej mamy, może da się je obszyć dodatkową warstwą np weluru bambusowego albo frotką. Przynajmniej będą miały dodatkową warstwę chłonną Ostatnio z dużym powodzeniem moją formowankę reanimowała eco mama.
    Współczuję przejść z pralką.

Uprawnienia umieszczania postów