im wcześniej się zapiszesz tym lepiejZamieszczone przez olivka
kiedy do mnie pisze mama że mt będzie jej potrzebny na za 4 miesiące to proszę aby się za 2 miesiące przypomniała do wpisania do kolejki; oprócz szycia mam na głowie niestety pracę zawodową jeszcze :/
natomiast prawdziwe rekordy w prędkości szycia biją melkaj, marta-la, gosia_foks (nubik), myrra... naprawdę co zaglądam na blog to kilka egzemplarzy więcej /a zaglądam codziennie/
po przetestowaniu i uszyciu mt w kilku różnych rozmiarach, doszłam do wniosku że bardzo ważny jest wymiar podkolankowy jak już pisała marta-la; nie może być szerszy niż maksymalna szerokość od jednego podkolanka do drugiego; panel na wysokość da się skrócić zawijając go na pas biodrowy, a potem jak dziecko podrośnie można wiązać bez zawijania; gdybym szukała mt dla siebie, pytałabym przede wszystkim o ten pierwszy wymiar;Zamieszczone przez olivka
IMO najlepszy jest zagłówek, jak pisała myrra, sztywny z opcją dopinanego miękkiego; wtedy się ma 2 w 1, a jak do tego na pasie jest kieszonka na miękki mt do któej można go schować, to już wogóle bajka, bo nie trzeba się przejmować gdzie to to wsadzić żeby nie zapomnieć i zawsze mieć pod ręką; swego czasu uszyłam kilka takich mt:Zamieszczone przez olivka
najnowszy też ma dopinany kapturek ale czasu na wstawienie na stronę brak
i znów IMO sztruks jest najlepszy w nośności; są dwie wersje sztruksu: gruby lub cienkiZamieszczone przez olivka
masz wybór na lato i zimę
ale moim zdaniem sztruks gruby też się w lecie sprawdzi, u mnie się sprawdził
moje MT mają takie metki:Zamieszczone przez olivka
http://tullimy.blox.pl/2008/02/Jak-czys ... -info.html
pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w wyborze bo ile szyjących, tyle wersji a do tego co jeden mt to piękniejszy![]()