Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

podpowiedzcie mi jaka chuste powinnam zakupic aby poniosla moje ciezarki 12 kg i 16 kg bo mam bawelne nati, bambus ll i zaczynam odczuwac ciezary :/

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

Możesz spróbować z konopiami, lnem. Wełna też podobno pomaga na ciężary
    Antoni III.2013 i Magda VI.2015

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lina Zobacz posta
    Możesz spróbować z konopiami, lnem. Wełna też podobno pomaga na ciężary
    oki dzieki bardzo za odpowiedz to w takim razie ide szukac

Chustonoszka Awatar krewka

Domyślnie

Proszę o pomoc w sprawie doboru chusty kółkowej . Nosimy się od niedawna, głownie na spacerach ( w plecaku z kieszonką) , ale przydała by się też coś do ponoszenia przez krótszą chwilę.. Mam 10- kilogramowego ciężarka do dźwigania, sama jestem niska-156 cm (rozm.36), z tego co poczytałam wnioskuję, że przy moim wzroście ramię raczej proste.. ? A co do samej chusty, co byście polecały ? Czy jakieś domieszki ?`

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Wg mnie to lepiej nosidło niż kółkowa przy takim ciężarku

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Faktycznie na krócej z 10 kg to ja też bym na szybko wybrała nosidlo albo krótką chustę i w plecak szybki
    co do tego jakie wybrać ramie to zazwyczaj większość dziewczyn poleca ramię proste, lepiej ciężar się rozkłada
    Mozesz szukać chusty z domieszkami, z lnem, konopiami czy wełną będą nośne ale sama bawełna też się sprawdzi. Zalezy od chusty ja mam np kółkową uszytą z bawełnianej chusty little frog burzowe echo i jest super. Innymi słowy wybierz co Ci się spodoba

Chustonówka

Domyślnie

Proszę o radę jaką chustę wybrać na początek. Córka właśnie skończyła 5 miesięcy, wazy ok 7300, ja mam 168cm. Od miesiąca spacery w wózku stały się koszmarem. Mała chce się rozglądać, kiedy leży a nad nią nie dzieje się nic ciekawego po prostu krzyczy. Być może po przejściu na spacerówkę będzie lepiej, ale szkoda pięknej polskiej jesieni. Zdecydowałam się więc spróbować z chustą, ale zupełnie nie wiem od czego zacząć. Na pewno kupię chustę używaną, jednak nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze, w jakich wymiarach powinna być itp.

Uprawnienia umieszczania postów