Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Świetnie!
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustofanka

Domyślnie

A ja kupiłam używaną Manducę summer wave na Allegro i dziś wieczorem przyszła. Nawet nie zdążyłam przymierzyć, bo mój nocny marek wyjątkowo postanowił wcześniej pójść spać.

Ale obejrzałam dokładnie i jestem niezadowolona ze stanu nosidła. Wiedziałam, że było używane i że jest trochę wypłowiałe od słońca, ale okazuje się, że materiał na pasie biodrowym jest przetarty w jednym miejscu na dole. A jeszcze specjalnie dopytywałam, czy oprócz tego wypłowienia są jakieś inne ślady użytkowania, przetarcia itp. i otrzymałam informację, że nie ma. A są. No i sama nie wiem, co z tym fantem zrobić. Możliwe, że sprzedający nie zauważył, no ale chyba sprzedając nosidło powinno się je dokładnie obejrzeć centymetr po centymetrze.

No i co ja mogę z tym fantem zrobić? Obawiam się, że jak będę nosić i prać nosidło to się zrobi dziura. Może jakąś łatę naszyć? Da się to jakoś naprawić czy trzeba z tym będzie żyć? Sorry za OT, ale jakoś nie wiem, gdzie ten mój problem podczepić.

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

podpowiedzcie mi jaka chuste powinnam zakupic aby poniosla moje ciezarki 12 kg i 16 kg bo mam bawelne nati, bambus ll i zaczynam odczuwac ciezary :/

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

Możesz spróbować z konopiami, lnem. Wełna też podobno pomaga na ciężary
    Antoni III.2013 i Magda VI.2015

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lina Zobacz posta
    Możesz spróbować z konopiami, lnem. Wełna też podobno pomaga na ciężary
    oki dzieki bardzo za odpowiedz to w takim razie ide szukac

Chustonoszka Awatar krewka

Domyślnie

Proszę o pomoc w sprawie doboru chusty kółkowej . Nosimy się od niedawna, głownie na spacerach ( w plecaku z kieszonką) , ale przydała by się też coś do ponoszenia przez krótszą chwilę.. Mam 10- kilogramowego ciężarka do dźwigania, sama jestem niska-156 cm (rozm.36), z tego co poczytałam wnioskuję, że przy moim wzroście ramię raczej proste.. ? A co do samej chusty, co byście polecały ? Czy jakieś domieszki ?`

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Wg mnie to lepiej nosidło niż kółkowa przy takim ciężarku

Uprawnienia umieszczania postów