Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

No właśnie i tu i w Niemczech mieszkam w małych miejscowościach, do Wrocławia mam 80km i nie mam teraz z kim skoczyć tam z dzieckiem. A w Niemczech tam to już w ogóle kawał drogi do większego miasta. tak sobie właśnie myślałam że ta elastyczna to już troszkę za późno dla mojej grubaski. Muszę pomyśleć nad tą tkaną jeszcze, może jakoś to ogarnę, a jak nie to poczekam na lepsze czasy jak będę mogła nosidła używać. Dzięki za pomoc.

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mimo wszystko polecam tkaną, nosidło jest dla dzieci siedzących, a to czasem przychodzi później (mój synek dopiero jak miał 8 miesięcy). Sama uczyłam się wiązać z filmików na youtubie, a zdjęcia wiązania możesz tutaj wrzucić w odpowiednim wątku, i pomożemy Ci ocenić, jeżeli coś będzie nie tak W razie czego chustę tkaną (skośno-krzyżowo, bo to bardzo ważne) za 100zł już kupisz, i spokojnie za tyle sprzedaż, z doświadczenia widzę,że obrót jest duży
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siewierz

Domyślnie

Witam Chciałam się doradzić w kwestii materiału chusty - chciałabym kupić nową tkaną splotem skośno-krzyżowym i zastanawiam się, czy kupić zwykłą bawełnę (z tego co tu przegrzebałam temat, polecacie 100% bawełnę na początek), czy skusić się na domieszki np. bambusa - słyszałam, że takie chusty są bardziej przewiewne. Słaba jestem w materiałach, może głupie pytanie zadam, ale co daje chuście bambus, jedwab, len, wełna, konopie ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

hola, IMO domieszki są głównie po to żeby kasę z chustomaniaczek wyciągać

100% bawełna jest super od początku do końca, bambus ponoć nadaje śliskość ale może też sprężynować (za to miękki od początku), len czy konopie dają tzw 'nośność' (ja tego nie czuję, miałam len tylko) ale wymagają łamania, jedwabiu nie macałam a wełna hm... no nie wiem, moja jest milutka po prostu od początku ale ponoć wełna wełnie nierówna

Chustonówka

Domyślnie

OK. Dzięki serdeczne za pomoc. Kupię w takim razie tkaną i wypróbuję. Może jakoś się zamotam w to. Jaka długość dla mnie? Mam 162cm i ogólnie drobna jestem. I jaką w miarę niedrogą na poczatek polecacie?

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naisha Zobacz posta
    OK. Dzięki serdeczne za pomoc. Kupię w takim razie tkaną i wypróbuję. Może jakoś się zamotam w to. Jaka długość dla mnie? Mam 162cm i ogólnie drobna jestem. I jaką w miarę niedrogą na poczatek polecacie?
    Najprawdopodobniej najlepsza będzie dla Ciebie chusta o długości 4,2 m albo 4,6 m. Rozejrzyj się na chustostraganie i zajrzyj też tu - powodzenia!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siewierz

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź. Rozważam takie trzy chusty - 100% bawełna nati lub frog, albo lennylamb 60% bawełna 40% bambus - cena nie gra tu roli, chodzi mi głównie o to, żeby się ją miło motało no i żeby się nie pocić z dzieciątkiem... Co myślicie? Jeszcze przeraża mnie trochę długość sugerowana dla mnie wg tabeli tu kiedyś wrzuconej... 4,6m :/ Czy jeśli noszę na górze 38 to 4,1m będzie za krótkie na kieszonkę? Bo chyba prościej się zawiązać krótszą. Swoją drogą, jak Wy sobie radzicie przy błocie, śniegu?!

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za rady, kupiłam chustę nati, teraz tylko nauczyć się motać, ale z tym muszę poczekać na dobry humor mojej panny...z tym ostatnio ciężko. Na razie filmiki oglądam jak motać.
    Jeszcze mam 1 pytanie. Nosidło Beco Butterfly 2 to jest ok? Ma ktoś jakies doświadczenia?? Czytam już tak na przyszłosć... Kolezanka dostala w prezencie, a ma juz ergobaby i to chce sprzedac.

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

naisha, Beco ok tu masz wątek o Beco: http://www.chusty.info/forum/showthr...highlight=beco

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hola Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedź. Rozważam takie trzy chusty - 100% bawełna nati lub frog, albo lennylamb 60% bawełna 40% bambus - cena nie gra tu roli, chodzi mi głównie o to, żeby się ją miło motało no i żeby się nie pocić z dzieciątkiem... Co myślicie? Jeszcze przeraża mnie trochę długość sugerowana dla mnie wg tabeli tu kiedyś wrzuconej... 4,6m :/ Czy jeśli noszę na górze 38 to 4,1m będzie za krótkie na kieszonkę? Bo chyba prościej się zawiązać krótszą. Swoją drogą, jak Wy sobie radzicie przy błocie, śniegu?!

hola - pray błocie i śniegu jeszcze nie motałam, ale wybrałabym jakąś króciznę pewnie albo kółkową.
    Ja też noszę rozmiar 38 i chusta rozmiar 5, taka co ma właśnie 4,1m wystarcza na kieszonkę tak na styk... Może poszukaj takiej, która będzie nieco dłuższa - mam chusty o długości 4,2 i 4,4 i jest znacznie lepiej.

Uprawnienia umieszczania postów