Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar srebrna
    Miejscowość
    Świdnik

Domyślnie

Kup używaną tkaną np. Nati, pewnie rozmiar 4,6 wystarczy, używke żeby była miększa i tańsza

Sent from my RM-885_eu_poland_273 using Tapatalk

Chustonówka
    Miejscowość
    Radwanice

Domyślnie

czy to jest coś takiego ? http://allegro.pl/chusta-wiazana-tka...407302755.html a gdzie mogę kupić używaną ?

Chustonówka Awatar Madziulka
    Miejscowość
    Warmia

Domyślnie

Witajcie.
    Potrzebuję pomocy. Mój synek ma 4,5 miesiąca i waży ponad 7 kg (pewnie bliżej 8) nosimy się teraz w bawełnianej natce, ale jest nam za ciepło i Mały jest cały mokry jak go od siebie odklejam po spacerze. Poradźcie Chustomamy czy indio będzie dla nas dobre? Chciałam najpierw kupić silka ale mi odradzono bo Mały za ciężki. Teraz marze o lila-royal 2 z lnem. Czy warto? Czy jednak to dla bardziej zaawansowanych i nie poradzę sobie? Czy ponosi moje Maleństwo trochę taka chusta? Chciałabym żeby to był zakup na dłużej :/ obiecałam mężowi że to będzie ostatnia chusta... (na razie).
    Pozdrawiam

Chustonówka
    Miejscowość
    Radwanice

Chustonówka Awatar fan
    Miejscowość
    Kościerzyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srebrna Zobacz posta
    Kup używaną tkaną np. Nati, pewnie rozmiar 4,6 wystarczy, używke żeby była miększa i tańsza

Sent from my RM-885_eu_poland_273 using Tapatalk
    Hej Jak dobrać odpowiednią długość? Wzrost waga mają znaczenie? Co byłoby dobre dla mnie mamy 2 miesięcznego 5,5 kg dziecka, ja 173 cm wzrostu, rozmiar 42-44? I szukać tkanej skośnokrzyżowej? Najlepiej złamanej? Bawełna 100% czy jak najlepiej? Będę wdzięczna za każdą radę

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

hej, co do rozmiaru możesz się zasugerować:
    http://www.natibaby.pl/webpage/rozmiar-chusty.html

Chustonówka Awatar fan
    Miejscowość
    Kościerzyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka56 Zobacz posta
    hej, co do rozmiaru możesz się zasugerować:
    http://www.natibaby.pl/webpage/rozmiar-chusty.html
    Dziękuję bardzo No to zaczynam zbierać na chustę Jakbym kupiła np. Nati niezłamaną (sporo takich, które były użyte 2-3 razy) to będzie dla nowicjuszki duży problem, czy będzie dość miękka? No i czy to "złamanie" pomaga się jakoś obwiązać czy tylko właśnie o tę miękkość chodzi?

Widzę, że Agnieszka z Gdańska. Pozdrawiam z okolic

Chustonówka

Domyślnie

Co na szybko poradzicie - wyjeżdzam do Turcji na 5 miesięcy- teraz są upały, młoda ma 3,5 miesiąca
    jakieś nosidło jest wskazane czy tylko chusta? mam 1 kólkowa, przylatuje do mnie len z bambusem i zastanawiam się czy i co kupić..

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yasmin Zobacz posta
    Co na szybko poradzicie - wyjeżdzam do Turcji na 5 miesięcy- teraz są upały, młoda ma 3,5 miesiąca
    jakieś nosidło jest wskazane czy tylko chusta? mam 1 kólkowa, przylatuje do mnie len z bambusem i zastanawiam się czy i co kupić..
    polecam zdecydowanie chusty; kolkowa, len z bambusem i jakas krotsza, odpowiednia na plecak - w tym wiazaniu bedzie Wam chlodniej

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    polecam zdecydowanie chusty; kolkowa, len z bambusem i jakas krotsza, odpowiednia na plecak - w tym wiazaniu bedzie Wam chlodniej
    wielkie dzieki za odpowiedz !!
    ta len z bambusem chyba jest krótsza.. ma 3,7 m to chyba by mi się przydało cos pełnowymarowego? do tej pory kieszonkę tylko z elastycznej robiłam, reszty wiązań muszę sie nauczyć
    mam 160 i obecnie niestety rozmiar 42 - chyba do kieszonki to powinnam mieć chuste około 4 metrów?

wielkie dzieki za porady!!

Uprawnienia umieszczania postów