Cytat Zamieszczone przez kasia89t Zobacz posta
Witam czy ktos moglby mi doradzic co kupic? jestem mama rocznego Franka ktory niecierpi wozka,kupilam wiec jako matka oszczedna-chuste ( prosze nie bic tania na allegro firmy pente...),niestety moje dziecie jest bardzo ruchliwe i jak do tej pory udalo mi sie zamotac nas moze z 5 razy i to na 10minut,po tym czasie plecy mnie bola wiec podejrzewam ze cos jest nie tak ale przy jego wierceniu nie jestem w stanie podociagac chusty jak nalezy. Dodam jeszcze ze jestem w ciazy i wygodniej byloby tachac mlodego na plecach. co polecacie przy tak ruchliwym dziecku? chusta kolkowa? elstyczna? nosidlo? pozdrawiam
elastyczna - raczej dla dzieci do 8kg, cięższe za bardzo w niej czuć, poza tym elastyka wiąże się tylko na jeden sposób, z przodu, a to w ciąży odpada
nosidło - jeśli znajdziesz takie, które nie będzie Ci uciskało brzucha - nie znam się na nosidłach, ale chyba onbuhimo albo podeagi są takie - może ktoś inny napisze dokładniej
ja bym stawiała mimo wszystko na wiązaną chustę, ale lepszej jakości i wiązanie nie uciskające brzucha (np. plecak prosty z wiązaniem wyżej, tuż pod biustem albo plecak Hanti)

mimo wszystko z nastawieniem, że może nic z tego nie wyjść. Na wiosnę za to przerzuć się na jakiś rowerek pchany albo coś w tym rodzaju, a noś w chuście drugie dziecko