Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Na początek wystarczy jedna (ale nikt nie broni mieć więcej - no, chyba że współwłaścicel konta )
    Ja polecam bawełniane pasiaki skośnokrzyżowe, najprostsze i najtańsze typu Natibaby, LennyLamb, LittleFrog, Almelle też są fajne (ale skośnokrzyżowe koniecznie - czyli te, które nowe powyżej stówy kosztują).
    Kwestia długości - uniwersalnie przeciętne 4,6m czyli rozmiar 6 - ale to zależy od Twoich wymiarów (wzrost, rozmiar ciuchów) i tego co chcesz wiązać (zazwyczaj wybór na tym etapie dotyczy kieszonki (dłuższa chusta) i/lub kangurka (wystarczy krótsza)).

MIejsca o którm piszesz nie znam - ale na żywo zawsze lepiej (i szybciej...) zdobywa się wiedzę i umiejętności, jak masz w pobliżu, to to może być dobry pomysł
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Ekomaluch to mój diler pieluszkowy a tak serio: sklep z pieluszkami, chustami i akcesoriami eko dla dzieci. Niedawno sprowadzili się w moje okolice, bo wcześniej to daleko do nich miałam, teraz 12min spacerkiem. Ale dobrze, ze piszesz, jakie są warte uwagi, będę mogła rzucić jakimś hasłem jak się do nich wybiorę Czyli skośnokrzyżowa, tak? Do zapamiętania. A z ciekawości - w czym w zimie nosić malucha, żeby mu było ciepło (rzecz jasna nie chodzi mi o taką zimę, jaką mamy teraz za oknem, bo to raczej wiosna jest - tylko o taką prawdziwą zimę, z mrozem). I czy w tym polarze tylko teraz to dziecku byłoby ciepło? Widziałam też, że są jakieś takie specjalne ubrania w sprzedaży (polary chyba) - do noszenia w chustach, tylko czy to warte jest zachodu?
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Są polary i kurtki. Można też sobie samemu coś wykomibnować. My z powodzeniem nosiłyśmy się poprzedniej zimy przy -25 w dużym wełnianym swetrze i kurtce zimowej tatusiowej XXL. Teraz raczej bluza też XXL po tatusiu. A dziecię pakuję do chusty e jednej wartstwie bawełnianej lub dwóch jak jest zimniej. Oczywiście jakieś grubsze getry lub wełniane skarpety, ciepłe butki na nóżki i czapka, kominiarka na głowę. O chodźby dziś w same piżamie zaniosła dziecię do żłobka
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko, jak się potem z tego wszystkiego wyplątać, żeby np. dziecko nakarmić Tzn w mróz to raczej nie będę go karmić na zewnątrz, ale tak generalnie.. No ale muszę jakoś ugryźć ten temat, bo dziecko wózka nie znosi, a wychodzić trzeba. I po co tu wydawać grube tysiące na wózek, jak można chustę za 2 stówy kupić i tyle Oby się tylko sprawdziło. A tak z ciekawości zapytam: czy Wy mamy chustujące posiadacie w ogóle jakieś wózki, czy tylko wszędzie i zawsze w chuście dzieci nosicie? Bo ja już myślę o sprzedaży swojej landary...
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Mamy wózki - przydają się do wożenia bagażu i babcią do wychodzenia na spacer.

A wyplątanie się zajmuje 30sekund, więc nie ma z tym problemu ma się rozumieć, że w taką pogodę albo wracasz do domu na karmienie.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Uprawnienia umieszczania postów