Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

taka, która zajmuje malutko miejsca po złożeniu
    agava na ten przykład. jest mniejsza niż zestaw kieszonek na wyjście. niewiele większa od zestawu portfel + telefon

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    agava na ten przykład. jest mniejsza niż zestaw kieszonek na wyjście. niewiele większa od zestawu portfel + telefon
    zależy, jaki kto ma telefon

kompaktowe to są raczej cienkie i lekkie, łatwo można poznać po gramaturze, przy niektórych chustach podana
    no i krótkie - wiadomo

Chustonówka

Domyślnie

Witam to mój pierwszy post na tym boskim forum

Uczymy się z miesięcznym synulcem kangura. Mam ultracienką hoppediz. Mimo wielkich starań nie potrafię dociągnąć górnej krawędzi czy to jest to wyćwiczenia czy to może być wina chusty?
    Czy bawełnianą nati będzie łatwiej zawiązać?bo zastanawiam się czy takiej nie kupić?

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpk Zobacz posta

Uczymy się z miesięcznym synulcem kangura. Mam ultracienką hoppediz. Mimo wielkich starań nie potrafię dociągnąć górnej krawędzi czy to jest to wyćwiczenia czy to może być wina chusty?
    Czy bawełnianą nati będzie łatwiej zawiązać?bo zastanawiam się czy takiej nie kupić?
    to jest do wyćwiczenia. Kangur nie należy do łatwych wiązań. Z tego co pamiętam przede wszystkim należy zadbać o dociagnięcie zewnętrznej krawędzi ciągnąc w dół
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar isismaj
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A ja się zastanawiam jaką chustę dla siebie wybrać. Córka urodzi się zimą, więc na początek z chusty będę korzystać w domu a na spacery wózek. Jestem osobą dość nerwową więc w grę wchodzi chusta łatwo wiązana. jaką polecacie?

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Jeśli w domu to kółkową.
    A tak w sumie nic nie jest zbyt łatwo wiązalne. Każdego wiązani trzeba się porządnie nauczyć i często trzeba kilki tygodni, żeby opanować do perfekcji.
    Ważne, żeby mieć albo chustę już załamaną używaną przez kogoś, albo nową ale miękką. Z tego co mi wiadomo dość miękkie od nowości wychodzą Little Frog. Nie polecam za to Storchena czy Natki nowej. Pewnie sporo znajdziesz w dziale recenzje.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja wiem czy kółkowa? Ją też trzeba opanować, a jedną rękę ma sie zastawioną dzieckiem. Mnie to denerwuje strasznie.
    Na początek czysta bawełna. Właśnie nowe Natki podobno są miekkie od nowości, ale i tak najlepiej kupic używana chustę. Ja wychodziłam na dwór jeszcze zimą, jak tylko poczułam się pewnie w wiązaniu [a zima trwała do połowy kwietnia jakoś].
    Jeśli jestes nerwowa, to najlepiej spotkać się z doradcą.
    H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpk Zobacz posta

po pierwsze to niełatwa chusta, a po drugie - kangur (w zasadzie każde wiązanie ) staje się szybko przyjemnym wiązaniem, kiedy ktoś Ci go pokaże. Inaczej można się umęczyć i zrazić.

Chustonówka

Domyślnie

Była u mnie na szkoleniu Iza z pogotowia więc podstawy to mam dobre trudniej z wykonaniem.
    To co w takim razie polecisz dla początkującej teraz na lato dla maluszka?potrzebuję na szybko,, bo chłopina tylko tulić się chce a córa wymaga masę uwagi

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Mi się tam osobiście najlepiej kangura z Didymosa wiąże, albo z Lenny Lamb.
    Natki na pewno są grube, szerokie, więc kangurka
    trudno zamotać.
    A na lato dla malucha pewnie bambus.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Uprawnienia umieszczania postów