Proszę o pomoc w wyborze chusty - zarówno rodzaju, jak i producenta.
Mam 3 miesięcznego synka i chciałabym kupić chustę, w której będę mogła o nosić zarówno teraz - w pozycji półleżącej pewnie, jak i wtedy, kiedy będzie już trochę większy i będzie siedział. Oczywiście najlepiej jak by chusta starczyła na jak najdłużej, ale nie znam się i nie wiem czy tak się da.
Jak synek się urodził, kupiłam naszą łódzką chustę elastyczną "Pentelka" - była tania, dobra na przetestowanie i pierwsze ćwiczenia, ale na dluższą metę oczywiście wolałabym coś lepszego.
W tej Pentelce synek był jakiś taki ściśnięty - czasem się mu to podobało, czasem się szarpał, jakoś nie miałam zaufania i np. nie wyobrażam sobie zabrać go na spacer w tej chuście zamiast w wózku, bo bardzo prawdopodobne, ze w pewnym momencie zaczął by mi krzyczeć, szarpać się, a ja bym nie miała co zrobić.
Może gdyby to była dobra chusta, ja bym miała pewność co do swoich umiejętności wiązania, to nie przerażałoby mnie, że ma taką ściśniętą pozycję, ale jak to taki słabej jakości wyrób, to się boję i na wszelki wypadek nie noszę.
Proszę o radę, bo idą wakacje, czas na chuściarskie wyprawy !![]()