Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ignis
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Proszę o pomoc w wyborze chusty - zarówno rodzaju, jak i producenta.
    Mam 3 miesięcznego synka i chciałabym kupić chustę, w której będę mogła o nosić zarówno teraz - w pozycji półleżącej pewnie, jak i wtedy, kiedy będzie już trochę większy i będzie siedział. Oczywiście najlepiej jak by chusta starczyła na jak najdłużej, ale nie znam się i nie wiem czy tak się da.

Jak synek się urodził, kupiłam naszą łódzką chustę elastyczną "Pentelka" - była tania, dobra na przetestowanie i pierwsze ćwiczenia, ale na dluższą metę oczywiście wolałabym coś lepszego.
    W tej Pentelce synek był jakiś taki ściśnięty - czasem się mu to podobało, czasem się szarpał, jakoś nie miałam zaufania i np. nie wyobrażam sobie zabrać go na spacer w tej chuście zamiast w wózku, bo bardzo prawdopodobne, ze w pewnym momencie zaczął by mi krzyczeć, szarpać się, a ja bym nie miała co zrobić.

Może gdyby to była dobra chusta, ja bym miała pewność co do swoich umiejętności wiązania, to nie przerażałoby mnie, że ma taką ściśniętą pozycję, ale jak to taki słabej jakości wyrób, to się boję i na wszelki wypadek nie noszę.

Proszę o radę, bo idą wakacje, czas na chuściarskie wyprawy !
    Ostatnio edytowane przez ignis ; 29-06-2013 o 17:48

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a może spróbuj nosić w pionie? zdrowiej

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nie wiedziałam, że zdrowiej Kojarzy mi się, że lepiej dziecka za szybko nie pionizować.
    No ale może. W każdym razie najpierw muszę kupić chustę, póniej będę szlifować technikę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igos-bigos Zobacz posta
    Nie wiedziałam, że zdrowiej Kojarzy mi się, że lepiej dziecka za szybko nie pionizować.
    No ale może. W każdym razie najpierw muszę kupić chustę, póniej będę szlifować technikę
    zdrowiej, zdrowiej.
    "kołyska" raczej niezdrowa (dla bioder przede wszystkim).

kup cokolwiek Ci się podoba bawełnianego.
    wg mnie najlepsze z bawełnianych są Storchenwiege, na drugim miejscu Didymos.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A Nati? (są trochę tańsze)

I jaka długość/rozmiar chusty?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja jestem zwolenniczką noszenia na plecach (w plecaku prostym) od 3/4-ego mca życia, więc zapewne nie więcej niż 4m będzie ok

ale jeśli dotąd nosiłaś tylko w słabej jakości elastyku i w kołysce, to pewnie zaczniesz od jakiegoś wiązania z przodu.
    nie wiem co wybierzesz
    warto się spotkać z kimś kto Ci pomoże.

a we wcześniejszych odpowiedziach w tym wątku nie znalazłaś nic dla siebie?

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Na podstawie tego, co tu przeczytałam skłaniam się do tej Nati, tylko chyba u nich najkrótsza to 4,6? A ja jestem dość drobna i myślałam o 4,2, hm...
    Zacznę na pewno od przodu, a dzisiaj spróbuję schować małego pionowo do elastyka

Uprawnienia umieszczania postów