Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Fabianowa - dzieki. Czyli wychodzi na to, ze lepiej zacząć od kolkowej. Czytałam recenzje tu na forum i sie napalilam na ta Indio . Chodzi mi o chuste po domu i na szybkie wypady, nie na długie spacery. Także chyba powinna być ok taka kolkowa na początek?

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja kółkowej nie mam żadnej. Miałam na testach, ale to nie dla mnie, wolę jak jest mi w chuście wygodnie ale to moje zdanie. Ruszysz się, zaraz troszkę się obsunie, coś zacznie uwierać..
    Proponuję tkaną. Ten ogrom materiału nie jest taki straszny, każda z nas się uczyła wiązać i conajmniej połowa jak nie więcej bała się na początku tego, że ma się owinąć w prawie 5m szmaty zajrzyj do działu warsztaty i spotkania , albo lokalne chustoplotki może i w Twoim mieście znajdzie się mamuśka, która wiąże i chętnie się z Tobą spotka i pokaże co i jak

Edit. Widzę, że za granicą jesteś. Ale na forum też się powinny znaleść mamuśki z Londynu

Chustonówka

Domyślnie

Fabianowa - dzieki. Masz racje, przeraza mnie to wiazanie chusty. Poszukam na forum jakiejs mamuski z Londynu, moze sie znajdzie Dotarlam do mapy mam, ale tam nie bylo nikogo z mojego miasta. Moze na forum ktos jednak jest

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze. Czym sie rozni Indio z konopiami od Indio bez? Ktora lepiej na poczatek wybrac? No i jaka dlugosc? (ja mam 163cm, maz 180).

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

nośnością i ceną
    z konopiami jest nośniejsze i droższe
    załó wątek tutaj http://www.chusty.info/forum/forumdi...cne-Chustomamy!
    są na pewno mamy z Londynu na tym forum
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustonówka

Domyślnie

Cześć.
    Jestem zielona w temacie, więc zaczynam od tego wątku.
    Gdy moje dziecko skończyło miesiąc zakupiłam chustę elastyczną Red Castle , taką : http://image.ceneo.pl/data/products/...iemnoszara.jpg
    zamotaliśmy się kilka razy dosłownie, ponieważ okazało się, że synek ma wzmożone napięcie mięsniowe i odradzono nam chustowanie.
    Obecnie synek ma skończone 8 miesięcy i w zasadzie po napięciu zostało tylko wspomnienie , pozwolono nam ponownie się motać. Tylko hmm.. mam wrażenie, że na chustę elastyczną to już jest za późno Synek waży 10 kg i ma około 76 cm.
    Co możecie poradzić na wiosnę / lato/ jesień ( czyli coś uniwersalnego) dla początkującej mamy i nienoszonego wcześniej w chuście dzieciaka ? Bedę wdzięczna za wszelkie sugestie. Czytam forum, ale ciężko mi ogarnąć te wszystkie informacje :/ a z ich nadmiaru mam większy mętlik w głowie niż zanim na forum trafiłam

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie.
    Zdecydowałam sie na początek kupić chuste kolkowa dydimosa. Bedzie to albo dydisling Indio nature, albo didysling rosalinde. Doradzcie proszę która lepsza na początek? Rozmiar 1 chce zamówić. Tylko teraz nie wiem która jest ta zakladkowa ( taka chce, z tym przeszyciem). 1R czy 1S ?

W tlumaczeniu ze strony didymos R to jest niepofaldowany , S pofaldowany. Czyli na chlopski rozum R bedzie z przeszyciem (takie proste wlasnie), a S bez przeszycia i wtedy sie tak marszczy?
    Ostatnio edytowane przez madziauk ; 17-02-2013 o 12:33

Uprawnienia umieszczania postów