Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Czesc Dziewczyny

Witam sie dzis moj pierwszy dzien na forum.

Doradzcie prosze, co wybrac dla poczatkujacej chustomamy (mnie ), dla taty tez, choc bardziej okazjonalnie.

Napisze cos o sobie. Jestem 2,5 miesiaca po cesarce. Mam 163, obecna waga 56kg. Maz 180, szczuplej budowy
    Synus juz ma 66cm i wazy 6kg. Chcialabym zaczac chustowanie, i wpadly mi w oko :

a) Didysling Indio Nature
    Pytania: czy bedzie dobry dla poczatkujacej? Podoba mi sie to zakladkowe szycie przy kolkach, ktora opcje nalezy zamowic ze strony dydimosa R czy S? I jaki rozmiar?
    Mialam kiedys wybita prawa reke, takze pewnie nosilabym po lewej stronie. Bo prawa do tej pory daje sie we znaki.

http://www.didymos.de/en/Babywearing...io-Nature.html

b) DidyTai Robert
    Pytania: Czy on nadaje sie dla 2,5 miesiecznego szkraba, ktory jeszcze nie trzyma glowki?
    http://www.didymos.de/en/Babywearing...ai-Robert.html

Dzieki z gory za opinie Pozdrawiam )
    Magda

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Madziauk ja juz nosilam miesiac po cc
    Nosidla sa dla dzieci siedzacych, wczesniej tylko chusta. Przejrzysz forum, to bedziesz wiedziala

Chustonówka

Domyślnie

Fabianowa - dzieki. Czyli wychodzi na to, ze lepiej zacząć od kolkowej. Czytałam recenzje tu na forum i sie napalilam na ta Indio . Chodzi mi o chuste po domu i na szybkie wypady, nie na długie spacery. Także chyba powinna być ok taka kolkowa na początek?

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja kółkowej nie mam żadnej. Miałam na testach, ale to nie dla mnie, wolę jak jest mi w chuście wygodnie ale to moje zdanie. Ruszysz się, zaraz troszkę się obsunie, coś zacznie uwierać..
    Proponuję tkaną. Ten ogrom materiału nie jest taki straszny, każda z nas się uczyła wiązać i conajmniej połowa jak nie więcej bała się na początku tego, że ma się owinąć w prawie 5m szmaty zajrzyj do działu warsztaty i spotkania , albo lokalne chustoplotki może i w Twoim mieście znajdzie się mamuśka, która wiąże i chętnie się z Tobą spotka i pokaże co i jak

Edit. Widzę, że za granicą jesteś. Ale na forum też się powinny znaleść mamuśki z Londynu

Chustonówka

Domyślnie

Fabianowa - dzieki. Masz racje, przeraza mnie to wiazanie chusty. Poszukam na forum jakiejs mamuski z Londynu, moze sie znajdzie Dotarlam do mapy mam, ale tam nie bylo nikogo z mojego miasta. Moze na forum ktos jednak jest

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze. Czym sie rozni Indio z konopiami od Indio bez? Ktora lepiej na poczatek wybrac? No i jaka dlugosc? (ja mam 163cm, maz 180).

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

nośnością i ceną
    z konopiami jest nośniejsze i droższe
    załó wątek tutaj http://www.chusty.info/forum/forumdi...cne-Chustomamy!
    są na pewno mamy z Londynu na tym forum
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów