Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goszkaaaaa Zobacz posta
    Hej:]

Jestem dopiero poczatkujaca, ale czuje, ze sie juz powoli wkrecem w temat chustowania:]
    I mam pytanie do bardziej doswiadczonych-czy wg Was chusta nati flamingi bylaby dobra chusta na poczatek chustowania? zakochalam sie w tym wzorze, ale trzeba tez myslec racjonalnie..
    czy to prawda, ze jest pierwotnie tak miekka, ze nawet nie trzeba jej lamac?

bede wdzieczna za wszystkie wskazowki!!!
    dzieki!
    hej
    rzeczywiście jest miękka od nowości
    ale ma dodatek bambusa, co sprawia, że jest śliska i wcale nie tak łatwo w dociągnięciu dla poczatkującej. Poza tym bambus się wyciąga pod dzieckiem w trakcie noszenia i trzeba go dociągać (np. po godzinie). Radziłabym coś innego na sam początek, a flamingi na chwilę później
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka

Domyślnie

Witam chustomanki,

Ja tu kompletnie nowa i szukam pomocy. Mam 3-miesieczna core i chce ja zaczac nosic w chuscie. Mala wazy juz 7kg a ja nie mam za duzych gabarytow(51kg i 160cm). PRosze pomozcie ktora chuste i jaki rozmiar powinnam wybrac. Sama bawelna na poczatek?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja tam zawsze polecam na początek: samą bawełnę, pasiak z różnymi krawędziami, 4,2 powinno spokojnie Ci wystarczyć

Jakieś konkretne kolory CIę interesują? (albo odpadają zdecydowanie?)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar Blafia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z "drugiej strony" - czy dla chodzącej 14-miesięcznej chudej panny (9,5kg, ok.80cm) jest jeszcze sens kupować chustę?
    Do tej pory nosiliśmy się (i nadal nosimy) w Tuli, ale bardziej okazjonalnie niż regularnie (wakacje, wycieczki, krótsze i dłuższe wypady, zakupy, poczta itd.) Hania zawsze spokojnie i chętnie siedzi w ergo.

Do jakiego wieku nosicie dzieci?
    Jeśli chusta dla starszaka to jaka?

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Dziewczyny poradźcie. Mam 165 cm, rozmiar XS, natomiast synek to mały klusek 6,5 miesiąca i już 9,5 kilo i 73 cm. Na razie nosimy się nieregularnie, ale jednak, w skośno-krzyżowej Almelle. Chciałabym kupić na wiosnę i lato coś lekkiego i przewiewnego. Nie wiem, czy lepsza będzie chusta bawełniana z lnem, czy z bambusem. A może bez bawełny? Bambus chyba bardziej śliski i trudniej się go dociąga. Ale może się mylę. Chcę wrzucać małego na plecy, ale też lubimy się poprzytulać w kieszonce Poradźcie, jaka długość? Len czy bambus? A może jedwab? Pomocy, już się pogubiłam...

Chustonówka

Domyślnie

Czesc Dziewczyny

Witam sie dzis moj pierwszy dzien na forum.

Doradzcie prosze, co wybrac dla poczatkujacej chustomamy (mnie ), dla taty tez, choc bardziej okazjonalnie.

Napisze cos o sobie. Jestem 2,5 miesiaca po cesarce. Mam 163, obecna waga 56kg. Maz 180, szczuplej budowy
    Synus juz ma 66cm i wazy 6kg. Chcialabym zaczac chustowanie, i wpadly mi w oko :

a) Didysling Indio Nature
    Pytania: czy bedzie dobry dla poczatkujacej? Podoba mi sie to zakladkowe szycie przy kolkach, ktora opcje nalezy zamowic ze strony dydimosa R czy S? I jaki rozmiar?
    Mialam kiedys wybita prawa reke, takze pewnie nosilabym po lewej stronie. Bo prawa do tej pory daje sie we znaki.

http://www.didymos.de/en/Babywearing...io-Nature.html

b) DidyTai Robert
    Pytania: Czy on nadaje sie dla 2,5 miesiecznego szkraba, ktory jeszcze nie trzyma glowki?
    http://www.didymos.de/en/Babywearing...ai-Robert.html

Dzieki z gory za opinie Pozdrawiam )
    Magda

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Madziauk ja juz nosilam miesiac po cc
    Nosidla sa dla dzieci siedzacych, wczesniej tylko chusta. Przejrzysz forum, to bedziesz wiedziala

Uprawnienia umieszczania postów