Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar wildhoney
    Miejscowość
    Land of Mordor

Domyślnie

Len jest przewiewny, ale z drugiej strony wełna czy kaszmir dobrze sprawdzi się podczas całego roku, bo niby zimą grzeje, a latem chłodzi - osobiście latem nosiłam w bawełnach i lnie.
    Jeśli chodzi o rozmiar, to 5 byłaby ok, a 6 pewno nawet lepsza, biorąc pod uwagę wagę dziecka.
    Nazgul, 1. 02. 2009; Morgulina 13. 06. 2011
    One candle left to burn now... before the Darkness comes.

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Len (złamany) albo no cotton moim zdaniem, w rozmiarze 5, bo pewnie głównie w plecaku będziesz nosić, a 5 wystarczy też na odciążające wykończenie tybetańskie, a jak będzie potrzeba małą wyciszyć i odciąć od bodźców, to i 2x z tej długości zawiążesz z przodu.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka

Domyślnie

Dziękuję za rady - a które "tanie" firmy najbardziej nadają się dla dużego chuściaczka? Lenny, Little Frog, Nati, Calin Bleu, czy jeszcze inne? Nie stać mnie na nic powyżej 200zł, a najlepiej jakby zamknąć się poniżej 150 - brałam pod uwagę kupno używanej, im dłużej tu jestem tym bardziej się do tego skłaniam, ale najpierw muszę wiedzieć czego dokładnie powinnam szukać.

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Lniane chusty od Nati najbardziej dostępne, myślę, że w takie cenie jesteś w stanie któryś ze starszych modeli upolować, np. Ocean, więc jeśli wzór i kolor nie odgrywa najistotniejszej roli a nośność i sama potrzeba/chęć noszenia to coś znajdziesz. Najłatwiej przez ogłoszenie w KUPIĘ, niż przeglądając oferty bazarkowe.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki!

Chustomanka Awatar goszkaaaaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej:]

Jestem dopiero poczatkujaca, ale czuje, ze sie juz powoli wkrecem w temat chustowania:]
    I mam pytanie do bardziej doswiadczonych-czy wg Was chusta nati flamingi bylaby dobra chusta na poczatek chustowania? zakochalam sie w tym wzorze, ale trzeba tez myslec racjonalnie..
    czy to prawda, ze jest pierwotnie tak miekka, ze nawet nie trzeba jej lamac?

bede wdzieczna za wszystkie wskazowki!!!
    dzieki!

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goszkaaaaa Zobacz posta
    Hej:]

Jestem dopiero poczatkujaca, ale czuje, ze sie juz powoli wkrecem w temat chustowania:]
    I mam pytanie do bardziej doswiadczonych-czy wg Was chusta nati flamingi bylaby dobra chusta na poczatek chustowania? zakochalam sie w tym wzorze, ale trzeba tez myslec racjonalnie..
    czy to prawda, ze jest pierwotnie tak miekka, ze nawet nie trzeba jej lamac?

bede wdzieczna za wszystkie wskazowki!!!
    dzieki!
    hej
    rzeczywiście jest miękka od nowości
    ale ma dodatek bambusa, co sprawia, że jest śliska i wcale nie tak łatwo w dociągnięciu dla poczatkującej. Poza tym bambus się wyciąga pod dzieckiem w trakcie noszenia i trzeba go dociągać (np. po godzinie). Radziłabym coś innego na sam początek, a flamingi na chwilę później
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów