na początku bardzo bałam sie używać chusty,ale kiedy się odważyłam nie mogę do teraz się bez niej obejść.
na początku bardzo bałam sie używać chusty,ale kiedy się odważyłam nie mogę do teraz się bez niej obejść.
Witam!
Mam pytanie odnośnie nosideł. Szukałam odpowiedzi i porad na forum, ale powiem Wam szczerze, że nowicjuszowi bardzo ciężko połapać się w tych wszystkich nazwach i określeniach
Chciałabym zamienić chustę na nosidło. Moja córa ma aktualnie 5 miesięcy(7.02 skończy 6), powoli zaczyna siadać z półleżenia. Początkowo przyszło mi na myśl Mei Tai, ale musiałabym poczekać z noszeniem aż zacznie swobodnie siedzieć. Czy jest jakieś nosidło, w którym mogłabym ją nosić już teraz? Dodam, że nosidło jest mi potrzebne głównie na krótkie spacery, wypady do znajomych czy wieczorne noszenie po domu.
Czy mogłybyście polecić mi coś polecić?![]()
pamiętaj, że nie siedzieć, kiedy została posadzona/podciągnięta, a od kiedy sama zaczyna samodzielnie siadać - zazwyczaj z raczkowania
ja w tym tygodniu zaczęłam używać hybrydowego nosidła Storchenwiege i... wow! jestem pod wielkim wrażeniem tego jak fajne jest to nosidło!
miękkie, przyjemne, łatwe we współpracy, otula prawie jak chusta![]()
Pytanie jeszcze jaka długa, jak drobna, to mogłybyście Marsupi spróbować, to na jakieś 2-3 miesiące, potem będzie panel za wąski, no ale wtedy to już na większość ergonomików będziecie mogły przeskoczyć.
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl