Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

i ja o coś zapytam a co(z resztą chyba już nawet pytałam).

Wstępnie się już zdecydowałam na to jaką chustę dla maluszka wybiorę, padło na little frog(cena fajna a i opinie spoko), problem mam tylko z tym jaką wybrać dł. To ma być chusta na początek- dla starszaka mam amazonie nati 4,6(przy dziedzicu na początek się nie sprawdziła bo a) sobiem nie poradziłam z wiązaniami b) długaśna mi bardzo- ogon za kolana mam). Więc pomyślałam że LF koniecznie musi być krótsza- tylko jaka 4,2 czy 3,6. Bądź tu człeku mądry

Może coś doradzicie
    Wymiary me to ok 163/ zakładam po ciąży 60 no może 6kilka
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

a w jakim wiązaniu planujesz nosić malca?
    jak kangur to pewnie 3,6
    a kieszonka - 4,2 (ja nosiłam w 4,6, w 4,2 kieszonkę wiązałam na ogonach. ale ja ciut wyższa jestem)

a jak masz w domu amazonię to zawiąż misia i sprawdź ile metrów masz za dużo.

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panna.z.wilka Zobacz posta
    a w jakim wiązaniu planujesz nosić malca?
    jak kangur to pewnie 3,6
    a kieszonka - 4,2 (ja nosiłam w 4,6, w 4,2 kieszonkę wiązałam na ogonach. ale ja ciut wyższa jestem)

a jak masz w domu amazonię to zawiąż misia i sprawdź ile metrów masz za dużo.

Myślałam o kieszonce- mam z nią jakieś doświadczenie, z kangurkiem żadnego ale chętnie bym się nauczyła.
    (kurcze pamiętam jak zaczynałam wiązać- mój największy stres to to że maluszkowi za mocno nóżki związałam ech...)
    Z amazonią sprawdzę wieczorem, ale chyba się bardziej ku 4,2 skłaniam.
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustonówka Awatar Abwarka
    Miejscowość
    Dąbrowa koło Sokołowa

Domyślnie

Witam,
    Ja mam pytanie czy jest ktoś na forum kto nosił noworodka w Manduce ? Zakochana jestem w tym nosidle ale obawiam się czy 6 tygodniowe maleństwo które jest wiotkie da w niej sobie radę. Niby można w niej nosić od urodzenia ale mi jakoś się to nie widzi (poczytałam też wątek mandukowy i tam też nie znalazłam nikogo kto wypróbował ją na noworodku).
    Chciałabym też w oczekiwaniu na etap trzymania główki ponosić synka w chuście. Kupiłam na all od Azimi i od początku mam z nią problem (dopiero po fakcie trafiłam tu na forum i poczytałam jakie o tych "chustach" są opinie . Nie wiem jaka chusta będzie dla nas odpowiednia- może elastyczna, nie wiem już sama a czytając na forum od natłoku informacji o firmach, modelach zgłupiałam już całkiem...

Chustonówka

Domyślnie

Dołączam się do pytania.. czy jest ktoś na forum kto nosił noworodka w Manduce? Jakieś rady?

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witam, noszę córe od 3 miesiąca w chuście nati (zakupionej tu na forum) i zastanawiam się teraz nad nosidłem (mała zaraz będzie samodzielnie siadać). Podobają mi się doux-doux (mam nadzieje że dobrze napisałam), ale zgłupiałam jeżeli chodzi o rozmiary. Zmierzyłam córe w chuście i wyszło mi 37cm (kolanko-pupa-kolanko) to jaki to rozmiar?? Pomóżcie, plizzz

Uprawnienia umieszczania postów