podbijam, bo wieczorami więcej osób tu zagląda![]()
spinek, na miejscu kuzynki nie szłabym w elastyki. od razu tkana.
dla majowego dziecka wzięłabym cienką bawełnę lub bawełnę z domieszką jedwabiu.
mój syn nie dawał się w kangura zamotać, więc z krótką chustą byłby zonk - zainwestowałabym w 4,2 lub 4,6 (w zależności od figury).
a później, gdy dziecko podrośnie i zrobi się cięższe, sprzedałabym pierwszą chustę i kupiła coś nośniejszego (z lnem lub konopiami).
ten Twój leos to tkana bawełna, nie? jeśli tak to się nada, ja mojego w bawełnianej Nati długo chustowałam i było ok.
Niestety co do cen to wątpię żeby jedwab poniżej 250zł udało się upolować (ale się nigdy za jedwabiem nie rozglądałam to nie wiem) ale jakąś fajną bawełnę napewno![]()
też odradzę elastyka - ugotują się w nim (wiązanie w elastyku to 3 warstwy na dziecku - nie do przejścia w letnie dni)
też proponuję coś cieńszego bawełnianego dla maluszka na lato, a później wymienić na coś bardziej nośnego. Nati w paski będzie dobra i tania, jakieś cieńsze indiacze (coś się powinno trafić w tej kwocie którą podajesz)... kwestia wyboru koloruChoć IMO dla początkującej paski najlepsze, bo najlepiej na nich widać, czy wiązanie jest prosto i zwykle łatwiej odróżnić krawędzie
2 + 7 (2005-2018)
dzięki za podp. dziewczyny,
możecie mi jednak prócz nati polecić jeszce jakieś firmy- indiacze to co?
reasumując cienka bawełna lub bawełna z jedwabiem
wie ktos może, czy mój storchenwiege leo natur to cienka czy gruba bawełna, bo ja nie mam pojęcia?
indiacze to indio - jeden z wzorów Didymosa. niestety, o konkretnych modelach się nie wypowiem, bo niewiele w życiu macałammoże jakaś bardziej doświadczona mama uzupełni.
obiło mi się o uszy że Vatanai ma cienkie chusty. I Rapalu.
pojęcia nie mam, nie macałam.
ale gorąco polecam ten dział
http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=69
leo natur to średnia![]()
jeśli nie nati, to na początek będzie też fajna np. katja didymosa (bawełniana), używana 4,6 będzie nieco poniżej 250zł
girasol z podstawowej oferty - tu miałybyście duży wybór kolorystyki, to ładne, barwne i miękkie pasiaki - idealne dla nówki, używane cenowo poniżej 200zł
(wiem, że doradczynie uczą motać głównie na pasiakach, bo jest łatwiej, stąd polecam na początek pasiaki)
2 + 7 (2005-2018)
ok, super, dzięki, czuje się nakierowana, wiem już co przekazywac i czego mniej więcej powinna szukac, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam