Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Na pewno chusty z lnem i konopiami są nieco sztywniejsze, ale tak jak pisałam najlepiej poczytać o konkretnych modelach, bo ja w tych domieszkach to jestem raczej teoretykiem. Tak jak pisałam, ja dla noworodka miałam chustę krótką i wiązałam kangurka. Do kołyski też się nada. I Tobie polecam takie rozwiązanie. Na chustobazarku można często kupić używane krótkie chusty. Będą fajne bo już złamane, więc bardziej miękkie niż nówki. No i trochę tańsze. A krótka naprawdę się jeszcze później przyda jak zdecydujesz się na noszenie na plecach.
    Jaka chusta jest krótka? Bardzo bym chciała aby długość pozwalała mi na wiązanie kołyski.
    Myślę o zakupie chusty z lnu i konopi właśnie.
    Mam 164 cm, drobna ze mnie osoba, przed ciążą ważyłam 45 kg. Nie wiem jak to będzie wyglądać później.
    Facet też szczupły, ma ok 180 cm.

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustomanka Awatar lampka
    Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

Wyga - ja bym na razie odpuściła lny i konopie. Masz lekkiego maluszka, spokojnie wystarczy Ci na razie bawełenka. A używana jest naprawdę tania.
    Starsza 2009 Młodsza 2012
    W ostrej fazie nawrotu chustouzależnienia <---- juz po!

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

O, dziękuję
    A jak to wygląda wymiarowo? Jaka wielkość będzie dobra od początku?

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustomanka Awatar lampka
    Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

Wyga - ja nigdy kołyski nie wiązałam, ale do kangurka i kieszonki standard czyli 4,6 dla was obojga powinno być dobre, przy czym myślę, że dla Ciebie 4,2 też by starczyło.
    Starsza 2009 Młodsza 2012
    W ostrej fazie nawrotu chustouzależnienia <---- juz po!

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

hej, mam pytanie. Bratowa spodziewa się dzieciaczka w maju, mysli nad chustą dla takiego szkraba, obiecałam, ze spytam - jaka??
    (wiem, ze jednolitej odp. nie będzie, ale prosze - podpowiedzcie jaki elastik (mam nadziję, ze nic nie myle, nie znam się) dla akiego szkraba. Ja mam leosia (storchenwiege leo natur) - czy on byłby dobry dla takiego malca, czy ma szukać dokupować czegoś typowo dla takiego maluszka?
    Każda podpowiedź jest dla mnie na wagę zlota, bo ja nie mam pojęcia co i jak
    może być używana, cena...hmmm... myślę, że nie więcej niż 200-250 zł, a najlepiej coś tańszego

dodam, zę moja chusta jest CHYBA?? złamana.

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

podbijam, bo wieczorami więcej osób tu zagląda

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

spinek, na miejscu kuzynki nie szłabym w elastyki. od razu tkana.
    dla majowego dziecka wzięłabym cienką bawełnę lub bawełnę z domieszką jedwabiu.
    mój syn nie dawał się w kangura zamotać, więc z krótką chustą byłby zonk - zainwestowałabym w 4,2 lub 4,6 (w zależności od figury).
    a później, gdy dziecko podrośnie i zrobi się cięższe, sprzedałabym pierwszą chustę i kupiła coś nośniejszego (z lnem lub konopiami).
    ten Twój leos to tkana bawełna, nie? jeśli tak to się nada, ja mojego w bawełnianej Nati długo chustowałam i było ok.
    Niestety co do cen to wątpię żeby jedwab poniżej 250zł udało się upolować (ale się nigdy za jedwabiem nie rozglądałam to nie wiem) ale jakąś fajną bawełnę napewno

Uprawnienia umieszczania postów