Dziewczyny, proszę o pomoc!
Za 2 miesiace zostanę mamą po raz drugi i tym razem chciałabym nosić małego...no właśnie w chuście, czy w nosidle - nie mogę się zdecydować.
Jeśli nosidło, to myślałam Tuli lub Manduca.
O chustach nie mam zielonego pojęcia. Jaka będzie dobra, może polecicie mi firmy? Jakiej długości (wiem, że raczej długa - 170 cm i 80 kg). Jakiego rodzaju?
na początek lepsza jest chusta. Niektórych nosideł niby można używać od urodzenia, ale wydaje mi się, że chusta jest bezpieczniejsza dla maleńkiego kręgosłupa
2 + 7 (2005-2018)
Zdecydowanie chusta. Ja jestem podobnych gabarytów i rozmiar standardowy wystarcza spokojnie na wszystkie wiązania.
Chusta tkana + konsultacje z doradcą noszenia ew. udział w warsztatach chustowych, spotkaniu Klubu Kangura etc.![]()
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
Witajcie chustomaniaczki. Jestem nowa na forum, w temacie raczej też i liczę na Waszą pomoc. Parę lat temu kupiłam kółkową dla synka, ale została pożyczona koleżance i okazuje się teraz, że gdzieś ją zgubiłacóż, liczę na to, że jednak szybko ją odnajdzie. Tymczasem, w razie czego, teraz potrzebuję jak najszybciej nosić i chcę kupić pouch dla niespełna miesięcznej córeczki.
Zastanawiam się na tym z chusta.pl lub kangoogoo http://allegro.pl/chusta-pouch-kango...563338482.html (z tej drugiej firmy miałam właśnie kółkową).
Motanie na razie mnie przeraża, potrzebuję na razie czegoś szybszego w obsłudze, do noszenia uspokajania i karmienia. Którą wybrać?
I jeszcze pytania: co oznacza, że chusta jest tkana? Tzn. przecież wszystkie materiały są tkane... czy w tym określeniu chodzi o skośne ułożenie włókien?
kupiłam MT Amazonas i jestem zachwycona łatwością z jaką sie tym operuje. Synek od razu wie o co chodzi i robi się w niej senny, choć pierwsze dwa noszenia marudził.
Co ciekawe już muszę ją szyć - mały tak wiercił się(nie chciał już chyba w tym upale), że szew poszedł przy metce. Załamałam się.
Ale wiem, że to nic(chyba).
Chustę kupiłam Nimar tkaną - faktycznie jak piszą jest sztywna jak prześcieradło, ale dobrze mi się w niej nosi. Nauczyłam się wiązać podstawowy "mot", ale jeszcze któregoś dnia podjadę do pieluszkarni lub na Madalińskiego i skonsultuję.
![]()
Ambasador producenta pieluszek BOBOLIDER ...wymiankowe? zapraszam: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=85211gg:12045517
Witam.
Mam pytanie - czy wszystkie chusty tkane splotem skośno-krzyżowym są w paski?
Dużo bardziej podobają mi się gładkie... Myślę o kupieniu Nati (jest w interesującym mnie przedziale cenowym) - czy takie gładkie też są ok? Czy lepiej jednak kupić pasiaka?