Pokaż wyniki od 1 do 20 z 577

Wątek: WĄTEK DLA NOWICJUSZY: >>> Jaką chustę/nosidło/MT mam wybrać? POMOCY! <<<

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asienkie Zobacz posta
    Mysle ze wiazana skosno-krzyzowa bedzie najlepsza dlugosc ok 4,6 chyba powinna byc dobra, zalezy jeszcze jakiej jestes budowy? wybor chust jest ogromny wiec duzo zalezy od tego ile chcesz przeznaczyc na ten cel. Nowe chusty ciezko sie wiaze,wymagaja "zlamania" wiec na poczatek dobrze jest kupic uzywke Poszukaj na Forumowym bazarku moze trafisz na cos co Ci sie spodoba
    Bardzo dziękuję za pomoc

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny, proszę o pomoc!

Za 2 miesiace zostanę mamą po raz drugi i tym razem chciałabym nosić małego...no właśnie w chuście, czy w nosidle - nie mogę się zdecydować.
    Jeśli nosidło, to myślałam Tuli lub Manduca.
    O chustach nie mam zielonego pojęcia. Jaka będzie dobra, może polecicie mi firmy? Jakiej długości (wiem, że raczej długa - 170 cm i 80 kg). Jakiego rodzaju?

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

na początek lepsza jest chusta. Niektórych nosideł niby można używać od urodzenia, ale wydaje mi się, że chusta jest bezpieczniejsza dla maleńkiego kręgosłupa
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Zdecydowanie chusta. Ja jestem podobnych gabarytów i rozmiar standardowy wystarcza spokojnie na wszystkie wiązania.

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Chusta tkana + konsultacje z doradcą noszenia ew. udział w warsztatach chustowych, spotkaniu Klubu Kangura etc.
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustonoszka Awatar juko
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Witajcie chustomaniaczki. Jestem nowa na forum, w temacie raczej też i liczę na Waszą pomoc. Parę lat temu kupiłam kółkową dla synka, ale została pożyczona koleżance i okazuje się teraz, że gdzieś ją zgubiła cóż, liczę na to, że jednak szybko ją odnajdzie. Tymczasem, w razie czego, teraz potrzebuję jak najszybciej nosić i chcę kupić pouch dla niespełna miesięcznej córeczki.

Zastanawiam się na tym z chusta.pl lub kangoogoo http://allegro.pl/chusta-pouch-kango...563338482.html (z tej drugiej firmy miałam właśnie kółkową).

Motanie na razie mnie przeraża, potrzebuję na razie czegoś szybszego w obsłudze, do noszenia uspokajania i karmienia. Którą wybrać?

I jeszcze pytania: co oznacza, że chusta jest tkana? Tzn. przecież wszystkie materiały są tkane... czy w tym określeniu chodzi o skośne ułożenie włókien?

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    Chusta tkana + konsultacje z doradcą noszenia ew. udział w warsztatach chustowych, spotkaniu Klubu Kangura etc.
    Bardzo Wam dziekuję. A gdzie szukać takich warsztatów w Warszawie?
    Na warsztaty chyba warto już mieć swoją chustę, gdzie ją kupić i np. jakiej firmy? Znacie się na tym, proszę pomóżcie!

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustonówka Awatar alexinarts
    Miejscowość
    Warszawa Rembertów

Domyślnie dziękuję za pomoc

kupiłam MT Amazonas i jestem zachwycona łatwością z jaką sie tym operuje. Synek od razu wie o co chodzi i robi się w niej senny, choć pierwsze dwa noszenia marudził.
    Co ciekawe już muszę ją szyć - mały tak wiercił się(nie chciał już chyba w tym upale), że szew poszedł przy metce. Załamałam się.
    Ale wiem, że to nic (chyba).

Chustę kupiłam Nimar tkaną - faktycznie jak piszą jest sztywna jak prześcieradło, ale dobrze mi się w niej nosi. Nauczyłam się wiązać podstawowy "mot", ale jeszcze któregoś dnia podjadę do pieluszkarni lub na Madalińskiego i skonsultuję.

Ambasador producenta pieluszek BOBOLIDER ...wymiankowe? zapraszam: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=85211 gg:12045517

Domyślnie

Witam.

Mam pytanie - czy wszystkie chusty tkane splotem skośno-krzyżowym są w paski?

Dużo bardziej podobają mi się gładkie... Myślę o kupieniu Nati (jest w interesującym mnie przedziale cenowym) - czy takie gładkie też są ok? Czy lepiej jednak kupić pasiaka?

Uprawnienia umieszczania postów