Ja zaczynałam od Natki, jak dla mnie była idealna, łatwa do wiązania, mięciutka i dosyć cienka, także nawet upały mi za bardzo nie przeszkadzały![]()
Ja zaczynałam od Natki, jak dla mnie była idealna, łatwa do wiązania, mięciutka i dosyć cienka, także nawet upały mi za bardzo nie przeszkadzały![]()
Ja też miałam pierwszego pasiaka nati przy pierwszym dziecku. Teraz również nati w paski czeka na nowego chuściocha. Babilonii nie macałam więc porównania nie mam, ale z natki byłam zadowolona. I mam nadzieję że i tym razem będę...
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)
Witajcie,
Chciałabym zacząć nosić moje miesięczne bliźniaki w chuście - a raczej w chustach, bo w jednej jest to wykluczone (moje dzieci nie tolerują swojej bliskiej obecności). Jakie chusty byście poleciły i sposób noszenia? jestem totalnie zielona w tym temacie
![]()
dobrze "złamane" czyli juz miekkie i łatwo sie dociagajace chusty
100 bawelna
a styl, jedno z przodu u mamy, jedo u taty
albo jedno z przodu a 2gie na plecach
![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
Gdyby tatuś w domu był albo wracał o rozsądnych godzinach to by mi wózek znosił i nie miałabym problemu
No właśnie chciałabym ich nosić obydwu jakoś przed sobą...
nie wiem, czy nie byłoby Ci jednak wygodniej motać jedno dziecko w chustę, a drugie wozić w zwykłym, pojedynczym wózku... (oczywiście dzieci w chuście wymieniać, raz jedno raz drugie). Nosić dwójkę będzie ciężko i niewygodnie - raczej na awaryjne sytuacje, nie na codzień na spacer...
2 + 7 (2005-2018)
Chusta taka, jaka Ci się podobaA plany noszenia 2 jednocześnie porzuć raczej, przynajmniej na początku - radzi Ci to matka bliźniaków z trochę dłuższym stażem
![]()