WitamNowa jestem i zielona kompletnie. Pomocy
Szukam rozwiązania dla mnie i dla mojej córki oczywiście. Nie wiem czy zaakceptuje chustę czy nosidło....bo kapryśna troszkę. Ale ręce powoli odpadają mi bo Mała z powodu kolek noszona często...
Polecano mi kiedyś chustę elastyczną bo łatwiej się wiąże, ale przeczytałam gdzieś że po osiagnieciu przez dziecko 7kg to średnio się sprawdza. Moja córka ma 2,5 miesiąca, i do najlżejszych nie należy, pewnie z 6 kg już ma. Czy jest sens kupować elastyczną? A tkaną podobno ciężej uwiązać...nie wiem czy sobie poradzę sama. Wyjeżdzam za chwilkę do Niemiec i tam raczej nie znajdę nikogo kto mi "na żywo" pokaże co i jak? Żebym ja dziecku krzywdy nie zrobiła złym wiązaniem...
A może kupić Marsupi albo Manducę czy inne nosidło? Ale Mała jeszcze główki dobrze nie trzyma...
Proszę ładnie o jakieś rady....bo już myślę tydzien i nie mogę się zdecydować...a naczytałam się jak głupia..
maisha a moze chusta kółkowa? łatwa to zawiązania i do dociąganiana nosidełko jest zdecydowanie za wcześnie...
Moje dwa szczęścia
Zapomniałam napisać że kółkową mam i nijak nie umiem dziecka do tego wtrynić. Mam wrażenie że mi wypadnie. A moja Lenka to tylko w pionie lubi byc noszona bo w poziomie drze się jak szalona. Diabli wiedzą czemu tak...
Naisha - jestem niewiele nizsza od Ciebie I 4,2m w zupelnosci mi wystarcza do wszystkich uzywanych wiazan, nawet by krotsza starczyla -tak ok 4m; 4,6m pewno I na Ciebie bedzie przydluga
Na poczatek polecam zwykla bawelenke- np. Little Frog, Natibaby lub Lenny Lamb
A I taniej moze wyjsc Cie kupno uzywanej
Karolka da sie zawiazac z dluzszej chusty I kangurka, I pp. Dla mnie jest to kwestia wygody
Najlepiej zmierz sobie ten nadmiar, ktory zostaje Ci po zawiazaniu kieszonki I bedziesz wiedziala czy 4,2m Ci wystarczy
Dziękuję za rady.
Może faktycznie bawełna? Muszę jeszcze pomyśleć zanim coś kupię:
- 4,2 odpada, bo na męża nie starczy, a on też nosi,
- kusi mnie ten len (śliczny, bardziej nośny, dobre recenzje), ale bawełna jest najbardziej uniwersalna, a wzór mogę kupić bardzo podobny...
- cena: 4,6 len to jednak 264 zł, a bawełna tylko 184 zł, więc zostało by 80 zł - jak jeszcze trochę dołożę to sobie kupię drugą chustę 3,6...
Hmmm....
O, I z tymi dwoma chustami to dobre rozwiazanie jest![]()
Jakiej długości chusty szukać dla rodziców rozmiaru "m" i wzroście 181cm i 171cm? Tak, żeby była uniwersalna na kangurka i kieszonkę? Na samego kangurka ile by im wystarczyło?
![]()
H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019
Myślę,że 4,2, mniejsza mogła by nie styknąć moim zdaniem. W sumie to tak ciężko określić, bo każdy ma jednak inne proporcje ciałaAle lepiej chyba mieć dłuższą, niż krótszą. Najwyżej ogony będą zwisać
![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
Ja np sie przejechalam kupując 4,2 -chcialam mieć taką uniwersalną do wszystkiego i poraz kolejny przypomniało mi się hasło,że jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego.
Mnie z 4,2 kieszonka juz nie wychodziła,na plecak prosty za długie ogony. Też mam 36-38 i podobmy wzrost. Zdecydowanie preferuję 2 długości. Zawsze mozesz kupić długa a jak zaczniesz nosić na plecach - skrócić ją sobie.
Helenka 30.04.2013
Julek 09.04.2017
A u mnie, przy 36-38, nizszam od agum, piatki to wlasnie rozmiar idealny na kieszonkę i plecak z tybetanem (aczkolwiek tem teraz odradzany), ciekawam czy zawsze na jakies dluzsze piatki trafiałam, bo jak wiadomo ten sam rozmiar w dwoch niby tych samych chustach potrafi sie różnić
Dla meza (średni, 189 wzrostu) 4,2 jest juz przykrotkie na kieszonkę.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! Jutro bedziemy przymierzać chusty na wielkiej lalce![]()
H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019
Dziewczyny a jesli motam kieszonkę z 3,80 (tak ze ogony dosc krotkie, to ile potrzebuje na taki plecak z koszulką z przodu jesli nie lubię jak mi wisi dużo chusty?
![]()
Dzięki, spróbuję na jakimś pluszaku mniej wiecej. A na plecy niesiedzacego brzdaca mozna?