Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Widok wątkowy

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PostBlue Zobacz posta
    Wystraszyłam się nie na żarty. Tej nocy Kama obudziła się raz, głodna, z płaczem, nie przewinęłam jej. Kiedy po 5 ją rozpancerzyłam, myślałam, że padnę - smród aż szczypał w oczy, czysty amoniak! Było ciemnawo, na wszelki wielki pupę przetarłam rumiankiem, nasmarowałam linomagiem i zapakowałam w pancersa. Przeszukałam wątki na forum, ale...
    A. złogi w pieluszce - nie wiem, czy to możliwe. Kieszonka bg, kupiona nowa, była na tyłku ma 10 razy. Prana w 40C, 1 łyżka proszku BioD, 1 NappyFresh, 40C, 4-5 płukań, Eco Bubble
    B. zęby idą - nie mam w tym wprawy, bo jesteśmy jeszcze szczerbate, ale dziąsła ok, nie ślini się jakoś strasznie a i kupa raz na 3-4 dni
    Zgłupiałam. Dodam, że to druga noc w 1 kieszonce. Poprzedniej był przeciek i nic nie śmierdziało.
    Co robić? Co to może być?
    większość dobrych pieluszek, zwłaszcza BG możesz prać w 60 stopniach i ja Ci takie pranie polecam + NF lub miofresh (co kto woli). Też próbowałam prać w 40 st + olejek, ale strasznie pieluszki po takim praniu zalatywały. Zwłaszcza mikrofibra BG ma tendencje do podśmierdywania. Zrób stripping (znajdziesz wątek na ten temat w "pielęgnacji" ) i powinno pomóc. Zęby też potrafią "zaśmierdzieć" pieluszki ale nie można wszystkiego zrzucać na zęby. Poza tym nie jestem zwolennikiem trzymania dziecka całą noc w nasikanej pieluszce (nawet w jednorazówce i nawet eko) za długi kontakt z moczem, lepiej przewinąć, śpię wtedy spokojnie. Patrzę zawsze przez swój pryzmat, ja nie czułabym się dobrze w posikanych majtach a napakować dziecku pieluchę żeby wytrzymała noc? po co? i tak Ci się budzi na jedzenie...
    Ostatnio edytowane przez NEMO ; 03-03-2015 o 08:49

Uprawnienia umieszczania postów