-
Chustonówka
Dziewczyny, drążę temat wielorazówek - mam nadzieję, że młody na którego czekamy będzie współpracował i będziemy z nich korzystać od samego początku... No może prawie samego początku, tj. kiedy wrócimy do domu ze szpitala
Czytam fora, szukam info, ale chciałam zapytać czy idę w dobrym kierunku:
1. Na początek otulacze Newborn. I teraz tak - mam upatrzoną firmę Kokosi, oni oczywiście polecają swoje wkłady - głównie bambusowe, ale czy do takiego otulacza będzie pasować wkładka innej firmy? jeśli tak jak ją dobierać?
Widziałam, że tutaj sporo osób poleca otulacz z pieluszka tetrową - czy też trzeba ją jakoś specjalnie dobrać?
Co jeszcze mogę "zapakować" do takiego otulacza maluchowi?
Myślałam o kupieniu 3 otulaczy (czy starczy?), a ile wkładów? No i jakie?
Nie chce tu jakoś dużo kupować, bo zakładam, że dość szybko przestawimy się na otulacze / kieszonki One Size
2. Jak jest z praniem - czy środek bakteriobójczy, np. Nappy Fresh to marketing czy naprawdę warto go dodawać do proszku? Narazie ogarnęłam pranie - połowa zalecanej porcji proszku dla dzieci, a do tego łyżeczka Nappy Fresh. To ma sens?
3. Potem mam nadzieję zaczniemy etap One Size - tutaj narazie mam jedno ważne pytanie, jak w temacie: kieszonka / otulacz z jednej firmy, a wkłady z innej? czy tak się uda? Głównie chodzi mi o to, że podobają mi się wzory pieluszek z różnych firm i nie chce się ograniczać do jednej, a wkłady chciałabym wybrać najlepsze (jakie polecacie? na jaką porę dnia / okazję?)
I jeszcze na koniec: formowanki? Dotychczas myślałam, że do otulacza najlepiej pakować wkład, ale widzę, że jest frakcja formowanek. Jakiej firmy polecacie?
Uprawnienia umieszczania postów