Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
Hester doczytałam, że potrzebujesz czegoś co łatwo zdjąć,
tylko że jak zesika formowankę a będzie bez otulacz to i tak pewnie prześcieradło będzie do zmiany. A może otulacze takie wkładane jak majteczki pamiętam, że z happy heines były takie a do środka porządna tetra.
I jeszcze tak pomyślałam odnośnie Waszych wpadek czy chcesz jednak wracać do pieluszek. Przerabiałam ten etap kilka razy i sprawdzało się nam nocne wysadzanie, choć wiem, że niektorzy są przeciwni tej metodzie. Ja wysadzałam bez budzenia dziecka, brałam nocnik do łozeczka, sadzałam dziecko, żadnego zapalania światła i zbędnych słów. Trwało to jakiś czas, aż się skonczylo. Choć wpadki, a jakże, zdarzały się.
Mamruniu, my i tak stosujemy na noc jednorazówki - z reguły ściągam suche dlatego chcę zmienić na wielo, bo ani tego wyrzucić, ani używać ponownie... Ja akurat z tych przeciwnych wysadzaniu, ale nawet gdybym zmieniła stanowisko to raczej nie rozwiąże problemu - Zosia po prostu ma problemy neurologiczne i słabo jeszcze nad tym panuje, w ogóle późno się odpieluchowała, sika w różnych porach, raczej nad ranem, a w czasie drzemki w ciągu dnia też jej przecież nie wysadzę (wtedy się zdarzają wypadki też, choć jest odsikana przed snem i przecież śpi maks 2 godziny...). Ona po prostu wymaga tego zabezpieczenia na wypadek gdyby się przez sen zmoczyła, bo to jest dla niej tez ogromny stres, strasznie to przeżywa a jak ma pieluszkę to się czuje bezpiecznie. Myślałam o jakiejś formie majtek treningowych, coś jak kąpieluszki może - zupełnie nie odpinane tylko sciągane jak majtki, tyle że w środku z wkladem malym jakby dziecko popuściło (jak popuszcza to się już budzi więc malo tego jest) i czymś nieprzemakalnym na zewnątrz żeby materac nie byl mokry (na ceratkach nie chce nadwrażliwiec spać). Taki bym miałam pomysł... Może ktoś by to nawet uszył na zamówienie jak nie ma na rynku, nie wiecie?