Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Mam pytanie, tylko się nie śmiejcie A zresztą śmiejcie się, tylko odpowiedzcie, proszę:
    czy nowe pieluchy tetrowe (nowe, nieużywane nigdy przez nikogo) trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Czy założyć, że one są już pakowane jałowo i właśnie lepiej ich za wcześnie nie wyciągać?

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emkawu Zobacz posta
    Mam pytanie, tylko się nie śmiejcie A zresztą śmiejcie się, tylko odpowiedzcie, proszę:
    czy nowe pieluchy tetrowe (nowe, nieużywane nigdy przez nikogo) trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Czy założyć, że one są już pakowane jałowo i właśnie lepiej ich za wcześnie nie wyciągać?
    Oj chyba nie są pakowane jałowo, lepiej upierz

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Z pewnościà nie są jałowe
    wypierz koniecznie, zwłaszcza że pełną chłonność nabierają dopiero po kilku praniach
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki, dzięki!

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Co mi przypomina, jak to w trakcie pierwszego porodu, już na sam koniec, położna kazała Tomkowi wziąć pieluchę tetrową i włożyć pod swoją koszulkę, żeby potem owinąć młode ciepłą szmatką, pełną flory bakteryjnej tatusia. Jak wyciągnęłam paczkę tetry (nieotwartą!) to położna spojrzała na mnie jak na wariatkę: "No jak to, taką niewypraną?" - musieliśmy na gwałt wyciągać jakieś ręczniki z szafy... Wszystko przed tym porodem wyprałam, nawet prześcieradła prasowałam z dwóch stron, a nie przyszło mi do głowy, żeby tetrówki wyprać z fabrycznego brudu!
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja nowe fabrycznie rzeczy prałam,ale użyliśmy ubranka czy ręczniki takie nasze,nie prane jakoś specjalnie
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

Proszę o radę. Już dawno korciło mnie spróbowanie wielo, ale jakoś się bałam kupować, a nuż mi się nie spodoba i kasa w błoto. Ale ostatnio na fb wygrałam otulacz wełniany od ecodidi. I teraz pytanie. Czy dam rade wypróbować go bez kupowania innych rzeczy? Tetry mam sporo, bo używam małemu do wycierania buzi i mogę poświęcić trochę.

Uprawnienia umieszczania postów