ja do chinek miałam wkłady mikrofibra-bambus i to były jedne z moich ulubionych, najpierw wkładałam jedną, jak dziecko podrosło to po dwie do kieszonki
ja do chinek miałam wkłady mikrofibra-bambus i to były jedne z moich ulubionych, najpierw wkładałam jedną, jak dziecko podrosło to po dwie do kieszonki
Ja nie wiem, gdzie Ty tych prefoldow szukalasw prawie kazdym sklepie pieluszkowym, ktory "zwiedzalam" sprzedaja prefoldy
Słuchajcie, a do kieszonek (głównie chinek) to mogę kupować gdzie popadnie wkłady?
No i jakie najlepsze?
Bo rozumiem, że te ręczniczki się nie wcisna do kieszonki?
Co wogóle zakupić?![]()
Wielkie dzięki
Te wkłady nie dawały mi spokoju![]()
Od dzisiaj zaczelam mala pieluszkowac wielorazowkamijestem zadowolona, bo nie mialsymy przeciekow (a tego bardzo sie balam). jedyne co to zauwazylam ze gumka na pleckach sie troszke odciska, no i nie wiem czy pieluszke jakos jeszcze zle dopasowalam, ale jak bralam mala za raczki zeby usiadla to mialam wrazenie ze ciezko jej siedziec, jakos tak sztywno nozki trzymala jakby ja cos blokowalo :/
macie jakies rady dla swiezynki![]()
tak
nie sadzaj dziecka, które samo nie siada![]()
a w jakich pieluszkach zauważyłaś odciskające się gumki na pleckach? rózna maja róznie odciskające się gumki, np. szersze gumki mniej się odciskaja.
spróbuj może mniej w pasie ściskać może to pomoże.
co do przydatnych wskazówek, pamiętaj by gumki przy nózkach układać w pachwinkach nie na sadełku
szkoda kręgosłupa małego - jak dziecko jest gotowe to siada samo, bez łapania za rączki
wiem, że przy pierwszym to by sie chciało szybciejale na prawdę nie warto niczego przyspieszać
a to podawanie rąk i podciąganie to nie jest zabawa, tylko badanie lekarskie, które powinno być wykonywane jedynie przez osoby do tego uprawnione
nie igraj... poczekaj.
poczytaj:
http://www.chusty.info/forum/showthr...niemowl%C4%85t
nie przejmuj się ja też podawałam dziecku rączki i się samo podciągało, też nie ciągnęłam na siłę, ale po chwili refleksji przystopowałam z tym, zakłądałam, ze dziecko chce, ładnie sobie trenuje mieśnie itp., ale nie warto, 'lepiej mięśnie wyrobi', jak samo będzie się bez chwytania podciagało
edit: młodzież jak będzie gotowa do podciagania, sama znajdzie sposób, złapie szczebelki w łóżeczku etc.
babyetta ma wąskie gumki, ale nam się nie odciskały, choć moja pulchna, zwróc może uwagę, może ciut w pasie można poluźnić,