Strona 16 z 31 PierwszyPierwszy ... 68910111213141516171819202122232426 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 320 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

ja do chinek miałam wkłady mikrofibra-bambus i to były jedne z moich ulubionych, najpierw wkładałam jedną, jak dziecko podrosło to po dwie do kieszonki

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoxieSTB Zobacz posta
    Dziękuję. Szkoda ze maja tylko jeden na stanie.
    Jaki rozmiar prefoldow kupic na 5kg pupe? My glownie formowanki używamy, plus kieszonki. Ale u nas teraz takie upały ze formowanka to chyba za duzo. A tetry wolalabym uniknąć; ) tu w UK jakos ciezko znalezc prefoldy zeby samemu spróbować. A tak to mama moglaby mi za 2 tygodnie przywieźć
    http://kokosi.pl/wklady/38-wklad-reczniczkowy.html

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ja nie wiem, gdzie Ty tych prefoldow szukalas w prawie kazdym sklepie pieluszkowym, ktory "zwiedzalam" sprzedaja prefoldy

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

o tak, tak podpisuje się pod tym linkiem obiema "ręcyma"

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kali Zobacz posta
    o tak, tak podpisuje się pod tym linkiem obiema "ręcyma"
    mam juz zakupione na poczatek 5 tych reczniczkow i juz sie nie moge ich doczekac

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Słuchajcie, a do kieszonek (głównie chinek) to mogę kupować gdzie popadnie wkłady?

No i jakie najlepsze?

Bo rozumiem, że te ręczniczki się nie wcisna do kieszonki?

Co wogóle zakupić?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    Słuchajcie, a do kieszonek (głównie chinek) to mogę kupować gdzie popadnie wkłady?

No i jakie najlepsze?

Bo rozumiem, że te ręczniczki się nie wcisna do kieszonki?

Co wogóle zakupić?
    ręczniki wejdą, ale dla maluszka wybieraj raczej cieńsze/mniejsze
    do chinek większość wkładek powinna pasować

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Wielkie dzięki
    Te wkłady nie dawały mi spokoju

Chustonówka Awatar ata00

Domyślnie

Od dzisiaj zaczelam mala pieluszkowac wielorazowkami jestem zadowolona, bo nie mialsymy przeciekow (a tego bardzo sie balam). jedyne co to zauwazylam ze gumka na pleckach sie troszke odciska, no i nie wiem czy pieluszke jakos jeszcze zle dopasowalam, ale jak bralam mala za raczki zeby usiadla to mialam wrazenie ze ciezko jej siedziec, jakos tak sztywno nozki trzymala jakby ja cos blokowalo :/
    macie jakies rady dla swiezynki

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

tak
    nie sadzaj dziecka, które samo nie siada

Chustonówka Awatar ata00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    tak
    nie sadzaj dziecka, które samo nie siada
    ja jej nie sadzam tak zeby siedziala dlugo. ona sama podciaga sie do siedzenia, siada i klade ja.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ata00 Zobacz posta
    ja jej nie sadzam tak zeby siedziala dlugo. ona sama podciaga sie do siedzenia, siada i klade ja.
    ale samodzielnie siada?
    czy z Twoją pomocą?

(ja tu muszę dbać o swoją reputację strażniczki rozwoju niemowląt )

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Od dzisiaj zaczelam mala pieluszkowac wielorazowkami jestem zadowolona, bo nie mialsymy przeciekow (a tego bardzo sie balam). jedyne co to zauwazylam ze gumka na pleckach sie troszke odciska, no i nie wiem czy pieluszke jakos jeszcze zle dopasowalam, ale jak bralam mala za raczki zeby usiadla to mialam wrazenie ze ciezko jej siedziec, jakos tak sztywno nozki trzymala jakby ja cos blokowalo :/
    a w jakich pieluszkach zauważyłaś odciskające się gumki na pleckach? rózna maja róznie odciskające się gumki, np. szersze gumki mniej się odciskaja.
    spróbuj może mniej w pasie ściskać może to pomoże.

co do przydatnych wskazówek, pamiętaj by gumki przy nózkach układać w pachwinkach nie na sadełku

Chustonówka Awatar ata00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ale samodzielnie siada?
    czy z Twoją pomocą?

(ja tu muszę dbać o swoją reputację strażniczki rozwoju niemowląt )
    ja daje jej swoje rece, a ona lapie je i sie podciaga sama i siedzi i pokazuje swoje dziaselka, bo jej sie podoba
    oczywiscie nie bawimy sie tak za duzo. ale wlasnie jak sie podciagala to mialam wrazenie ze jakos siada inaczej niz w jednorazowkach.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

szkoda kręgosłupa małego - jak dziecko jest gotowe to siada samo, bez łapania za rączki
    wiem, że przy pierwszym to by sie chciało szybciej ale na prawdę nie warto niczego przyspieszać

a to podawanie rąk i podciąganie to nie jest zabawa, tylko badanie lekarskie, które powinno być wykonywane jedynie przez osoby do tego uprawnione

Chustonówka Awatar ata00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta
    a w jakich pieluszkach zauważyłaś odciskające się gumki na pleckach? rózna maja róznie odciskające się gumki, np. szersze gumki mniej się odciskaja.
    spróbuj może mniej w pasie ściskać może to pomoże.

co do przydatnych wskazówek, pamiętaj by gumki przy nózkach układać w pachwinkach nie na sadełku
    testujemy pieluszki babyetta.
    dzieki za rade bo ja w pachwinkach nie ukladalam tylko troszke tak dalej

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja daje jej swoje rece, a ona lapie je i sie podciaga sama i siedzi i pokazuje swoje dziaselka, bo jej sie podoba
    oczywiscie nie bawimy sie tak za duzo. ale wlasnie jak sie podciagala to mialam wrazenie ze jakos siada inaczej niz w jednorazowkach.
    nie igraj... poczekaj.
    poczytaj:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...niemowl%C4%85t

Domyślnie

nie przejmuj się ja też podawałam dziecku rączki i się samo podciągało, też nie ciągnęłam na siłę, ale po chwili refleksji przystopowałam z tym, zakłądałam, ze dziecko chce, ładnie sobie trenuje mieśnie itp., ale nie warto, 'lepiej mięśnie wyrobi', jak samo będzie się bez chwytania podciagało
    edit: młodzież jak będzie gotowa do podciagania, sama znajdzie sposób, złapie szczebelki w łóżeczku etc.

Domyślnie

babyetta ma wąskie gumki, ale nam się nie odciskały, choć moja pulchna, zwróc może uwagę, może ciut w pasie można poluźnić,

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta
    nie przejmuj się ja też podawałam dziecku rączki i się samo podciągało, też nie ciągnęłam na siłę, ale po chwili refleksji przystopowałam z tym, zakłądałam, ze dziecko chce, ładnie sobie trenuje mieśnie itp., ale nie warto, 'lepiej mięśnie wyrobi', jak samo będzie się bez chwytania podciagało
    edit: młodzież jak będzie gotowa do podciagania, sama znajdzie sposób, złapie szczebelki w łóżeczku etc.
    a właściwie to wypracuje podparcie dla jeszcze nieutwardzonego kręgosłupa

Uprawnienia umieszczania postów