Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    Mio to po prostu co innego niż Nappy Fresh - stąd ta różnica
    niestety nie, sprawdziłam na str. i rzeczywiście jest na każdej napisane jak byk ( i w przypadku miofresh i nappy presh)-> łyżka stołowa 15 ml

zrobiłam takbo juz nie ogarniam
    jestem pewna, że jak w temat pieluch wchodziłam inaczej miarki były podawane //co by tłumaczyło również wiedzę mi. -starego wyjadacza)
    (mało prawdopodobna jest zmiana ze strony producenta, raczej 'polska szkoła' inaczej podawała, nie przypominam sobie by na sr. internetowych pl sklepów tak dokładne przepisy miarkowania były,a w anglojęzycznych danych z pudełka nie porównywałam do pojemności łyżeczek to na pewo
    kto wie, już w nic nie wierzę)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

w tym tygodniu będę miała w rękach pudełko NF, to poczytam. ale nie planuję raczej zmieniać dawki tej placebowatej substancji

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Na moim mio nie ma nic o lyzkach, jest napisane "jedna miarka". Ta miarka dolaczona ma pojemnosc ok. Poltora lyzki stolowej...

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

dziewczyny chyba dolacze do was ale narazie nic nie czaje...
    Powieddzccie ile czego potrzeba na poczatek (dla blizniakow) i czy wykonalne jest prac raz w tygodniu??
    Czy mozna suszyc w suszarce bebnowej?
    czy uzywane tez spokojnie mozna kupic?
    i jak jest z tymi kocykami z IKEA mozna pociac te najtansze na wklady?

inek strasznie drogie macie te pralki ja tez mam tylko pralnie i place 1f za pranie (ale pralka mega taka z 12kg jak nic) i 50p za suszare ale trzeba 2 razy wrzucic by dosuszylo
    dalabys linka co zamowilas? bo jestem zielona....

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Husky, no u nas £4 za mala i £6 za duza, wirowanie tylko 20p, ale z duzej pralki to i z 4 wirowania wyjda (tfu, odwirowanie), suszara 50p za 3 minuty, wiec i tak +/- £5 schodzi... Robimy pranie raz w tygodniu i spokojnie £20 schodzi...

Jak Liam pojdzie spac i siade do komputera to wrzuce linki, nie chce mi sie przepisywac z ebay app a skopiowac sie nie da teraz poki czekam az wszystko dojdzie kupilam w tesco pieluchy tetrowe i ceratowe gacie, w bootsie zaopatrzylam sie w agrafki i papierki i smigam "oldschool"

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

jejciu strasznie drogo macie- nie da sie wam zrobic pralki w domu? my myslelismy miec w schowku ale jednak pralki wielkie i za caly program £1 a suszenie 50p mysle ze z pol godzinki- tylko ostatnio jakas menda wziela ze sredniego na najwyzsze i mi sie majtki poskorczaly mocno, chyba chcialaby szybciej wysuszylo....

to czekam na linki ;D
    zastanawiam sie kupic zestaw uzywany moze jakis starter pack... dobry pomysl?
    zestaw bambino mio w tesco 3 otulacze i 12 wkladow to ok 50f....

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Zestaw tescowy ma 12 pieluch, chyba 6 ceratowych gaci, 100 papierkow i kilka agrafek chyba £27, ale wg mnie sie nie oplaca, 6 pieluch maja za £7.5, 5 ceratowych gaci teraz na przecenie za 50p jest, 100 papierkow w bootsie chyba £2.79 a agrafek zestaw £2.49 (ceny papierkow i agrafek moglam zamienic, bo razem kupowalam ) wiec taki zestaw za £20 mozna skompletowac tylko bez kosmetyczki, w ktora to zapakowane jest.

Moj TZ sie nie zgadza na uzywki, wiec na razie na poczatek 11 chinek zamowilam na dwoch aukcjach, zeby zibaczyc czy sie z takimi pieluchami dogadam i na cloth nappy tree odkupilam lenny lamb dwie formowanki i otulacze, bede udawac, ze nowe

Jakbysmy chcieli pralke to na srodku salonu tylko by sie zmiescila... :/

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    Powieddzccie ile czego potrzeba na poczatek (dla blizniakow) i czy wykonalne jest prac raz w tygodniu??
    Czy mozna suszyc w suszarce bebnowej?
    czy uzywane tez spokojnie mozna kupic?
    i jak jest z tymi kocykami z IKEA mozna pociac te najtansze na wklady?
    .
    Mi dla jednego stykło 32 pieluchy, więc dla bliźniąt postawiła bym x2. Ale ja miałam kieszonki,taniej wyjdzie np otulacz z tetrą, i tetry szybciej wyschną niż wkłady z bambusa czy mikrofibry.

Pranie raz w tygodniu jest mało możliwy. Przy bliźniakach to już w ogóle. Ja przy synku robię pranie raz na dwa dni jak mam pełną pralkę,ale w sumie mam mały bęben.

Z tego co wiem,to PUL nie powinno się suszyć w takiej suszarce,ale opinie były chyba podzielone, wpisz sobie suszarka bębnowa w szukaju i Ci wyświetli wszystko Było już o tym tutaj,ale nie pamiętam jakie wnioski końcowe były.

Używane jak najbardziej! Ja większość mam tutaj z bazarku, świetne zadbane pieluchy Można też poszperać na allegro czy gumtree.

Z Ikei: na wkłady masz ręczniczki po 1zł. > http://polki.pl/dom_gadzety_galeria....r_03_page_no=6 po prostu składasz go na pół, nie trzeba przeszywać A z kocyków z Ikei robi się świetne otulacze, ale to już coś innego. I wtedy trzeba powycinać i trochę poszyć Odsyłam do działu Radosna Twórczość, tam forumowiczki wszystko świetnie opisały.

A w ogóle jaki rodzaj pieluch wielo Cię interesuje?
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Mi dla jednego stykło 32 pieluchy, więc dla bliźniąt postawiła bym x2.
    czy ja dobrze rozumiem, że Ty proponujesz Husky kupienie (dla dwóch noworodków-bliźniąt) 64 kiszonki

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Mi melodi chyba chodzilo ze albo wlasnie 64 kieszonki albo +4 pieluchy do otulaczy

mnie interesuja kieszonki najlepiej z wkladami a nie tetra (ale to zobaczymy) a co na noc do otulacza by nie przelecialo?
    a te mikropolarowe najtansze kocyki moga sluzyc jako wklad sucha dupka? czy jakos tak sie na to mowi

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

czy ja dobrze rozumiem, że Ty proponujesz Husky kupienie (dla dwóch noworodków-bliźniąt) 64 kiszonki
    w sumie jeśli zamierza prać raz w tygodniu to i 64 jej nie wystarczą

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

nie planuję raczej zmieniać dawki tej placebowatej substancji
    Placebowatej?
    Nie załamujcie mnie...
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ja uczciwie daję 15ml NF na każde pranie, nie chcę zaszkodzić dziecku ew. bakteriami przy skórze, ale widzę, żę różne są "szkoły"...
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

inek - podziwiam za chec prania recznego pieluszek

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Hehe, dzieki ale niebardzo mam wyjscie... Zupelnie nie mamy gdzie pralki wstawic do mieszkania :/ 7 miesiecy dojrzewalam do tej decyzji, zeby prac recznie

Uprawnienia umieszczania postów