Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

- pusty
    - możesz spróbować - czemu nie? Sama nie sprawdzałam, ale wydaje mi się logiczne, choć niektóre kieszonki mogą okazać się za wąskie. Little Penguin ma nawet dedykowane do takiego podwójnego użycia kieszonki z lamówką Co najwyżej mikrofibry bym tak nie kładła przy pupie dziecka żeby nie podrażniła, ale to samo tyczy i otulaczy.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Dzieki!
    Gdzies cos wyczytalam, ze do kosza sie tez jakis proszek antybakteryjny wrzuca, tak? Czyli, ze rak po prostu na pieluszki go sypie bezposrednio? Albo cos tez bylo o olejku z drzewa herbacianego - mam go na pieluszki kropic czy o co chodzi? Na angielskim forum dziewczyny pisaly, ze to tylko dla zapachu, zeby skropic wkladke higieniczna i przykleic na pokrywie kosza i to wystarczy...?

Domyślnie

Do wiaderka na pieluszki wkrop na dno kilka kropel olejku z drzewka herbacianego lub lawendowego. Maja one dzialanie antybakteryjne, no i niwelują nieco zapach pieluszek. nie wsypuj do wiaderka dodatku antybakteryjnego, on jest dodatkiem do prania,wiec dodaj go do pralki do proszku czy plynu do prania. Wystarczy jedna łyżka
    Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

ekhem....jedna, ale lyżeczka

edit: regularne dodawanie zbyt dużej ilości dodatku antybakteryjneo niszczy pieluszki, gumki słabną etc.

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta

edit: regularne dodawanie zbyt dużej ilości dodatku antybakteryjneo niszczy pieluszki, gumki słabną etc.
    No ja bym się tu kłóciła
    Na nappy fresh jak byk jest napisane: "Machine Wash: Add one dessert spoon (15ml) of Nappy Fresh to your wash ..."

15ml to właśnie łyżka stołowa, mała łyżeczka ma pojemność 5ml. Chociaż są różne łyżki, więc łyżka łyżce nie równa
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta

Daje tyle ile jest w instrukcji. Wole by mi sie pieluszki zniszczyly (choc po kilku miesiacach sa ciagle super) niz zeby sie nie dopraly. Raz zalomnialam dac dodatku i zorientowalam sie o tym jak zobaczylam i powachalam pieluszki po praniu,ze cos jest nie tak
    Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ale wiecie, że NF potrzebny tylko jeśli pierzecie w 40 stopniach?

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ale wiecie, że NF potrzebny tylko jeśli pierzecie w 40 stopniach?
    ? a w 60 juz nie? zreszta fajnie sie dzieki niemu plamy dopieraja
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chustonówka

Domyślnie

Mam pytanie, tylko się nie śmiejcie A zresztą śmiejcie się, tylko odpowiedzcie, proszę:
    czy nowe pieluchy tetrowe (nowe, nieużywane nigdy przez nikogo) trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Czy założyć, że one są już pakowane jałowo i właśnie lepiej ich za wcześnie nie wyciągać?

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emkawu Zobacz posta
    Mam pytanie, tylko się nie śmiejcie A zresztą śmiejcie się, tylko odpowiedzcie, proszę:
    czy nowe pieluchy tetrowe (nowe, nieużywane nigdy przez nikogo) trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Czy założyć, że one są już pakowane jałowo i właśnie lepiej ich za wcześnie nie wyciągać?
    Oj chyba nie są pakowane jałowo, lepiej upierz

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Z pewnościà nie są jałowe
    wypierz koniecznie, zwłaszcza że pełną chłonność nabierają dopiero po kilku praniach
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki, dzięki!

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Co mi przypomina, jak to w trakcie pierwszego porodu, już na sam koniec, położna kazała Tomkowi wziąć pieluchę tetrową i włożyć pod swoją koszulkę, żeby potem owinąć młode ciepłą szmatką, pełną flory bakteryjnej tatusia. Jak wyciągnęłam paczkę tetry (nieotwartą!) to położna spojrzała na mnie jak na wariatkę: "No jak to, taką niewypraną?" - musieliśmy na gwałt wyciągać jakieś ręczniki z szafy... Wszystko przed tym porodem wyprałam, nawet prześcieradła prasowałam z dwóch stron, a nie przyszło mi do głowy, żeby tetrówki wyprać z fabrycznego brudu!
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja nowe fabrycznie rzeczy prałam,ale użyliśmy ubranka czy ręczniki takie nasze,nie prane jakoś specjalnie
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Uprawnienia umieszczania postów