hejka
co moge kupic zeby wkladac do otulacza? Dla malego niemowlaka (3 miesiace, 5kg)
mam reczniki ikei ale one sa strasznie twarde. Na pozniej mam musliny ecopi i one w dotyku sa swietne, ale niestety za duze
hejka
co moge kupic zeby wkladac do otulacza? Dla malego niemowlaka (3 miesiace, 5kg)
mam reczniki ikei ale one sa strasznie twarde. Na pozniej mam musliny ecopi i one w dotyku sa swietne, ale niestety za duze
rozumiem, że chcesz kupić nie formowanki, ale jakieś wkłady prostokątne/składane? możesz popróbować z prefoldami (będzie trochę drożej i będą dłużej schły niż tetra, ale za to możesz dobrać rozmiarowo) albo z jakimiś innymi wkładami, np tu jest kilka różnych do wyboru (nie znam tego sklepu, pierwszy z googla jaki mi wyskoczył) http://www.thenappylady.co.uk/flat-p...d-nappies.html
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
no wlasnie chce cos co szybko schnie a wydaje mi sie ze formowanki to jednak dosc dlugo beda sie suszyc.
Czy w koszu, w ktorym trzymam brudne pieluchy ma byc woda czy ma byc pusty? Czy moge uzywac kieszonki jako otulacza i zamiast wkladac wklad w kieszonke moge go klasc na niej?
- pusty
- możesz spróbować - czemu nie? Sama nie sprawdzałam, ale wydaje mi się logiczne, choć niektóre kieszonki mogą okazać się za wąskie. Little Penguin ma nawet dedykowane do takiego podwójnego użycia kieszonki z lamówką Co najwyżej mikrofibry bym tak nie kładła przy pupie dziecka żeby nie podrażniła, ale to samo tyczy i otulaczy.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Dzieki!
Gdzies cos wyczytalam, ze do kosza sie tez jakis proszek antybakteryjny wrzuca, tak? Czyli, ze rak po prostu na pieluszki go sypie bezposrednio? Albo cos tez bylo o olejku z drzewa herbacianego - mam go na pieluszki kropic czy o co chodzi? Na angielskim forum dziewczyny pisaly, ze to tylko dla zapachu, zeby skropic wkladke higieniczna i przykleic na pokrywie kosza i to wystarczy...?
Do wiaderka na pieluszki wkrop na dno kilka kropel olejku z drzewka herbacianego lub lawendowego. Maja one dzialanie antybakteryjne, no i niwelują nieco zapach pieluszek. nie wsypuj do wiaderka dodatku antybakteryjnego, on jest dodatkiem do prania,wiec dodaj go do pralki do proszku czy plynu do prania. Wystarczy jedna łyżka![]()
Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020
Mam pytanie, tylko się nie śmiejcieA zresztą śmiejcie się, tylko odpowiedzcie, proszę:
czy nowe pieluchy tetrowe (nowe, nieużywane nigdy przez nikogo) trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Czy założyć, że one są już pakowane jałowo i właśnie lepiej ich za wcześnie nie wyciągać?