Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Melodi oczywiście możeż spróbować z tą ceratą na początek ale radzę kup na bazarku porządny, uniwersalny otulacz np FLIP.
    Jeżeli masz na stanie formowanki (czyli takie i podobne jak na ostatnim Twoim zdjęciu) a do tego planujesz chociażby okazjonalnie używać pieluszek do składania(nawet zwykłej tetry) to otulacz to podstawa.
    Szkoda dziecka pupy na ceratę.

I poczytaj jeszcze o pielęgnacji pieluch- jeżeli nabyłaś używane to przed pierwszym użyciem koniecznie zafunduj pieluchom stripping (pranie w czystej wodzie taką ilość razy, aż przestanie się pienić woda), zafunduj kurację kwaskową (szkl kwaku cytrynowego rozpuszczona we wrzątku - formowanki w tym wygotuj, PULowe polej wrzątkiem i zostaw w miesce do ostygnięcia), wygotuj to co się nadaje do wygotowania, pieluchy PULowe wypierz w max dozwolonej temp z dodatkiem proszku antybakteryjnego.
    P. 2007, D. 2010

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję za rady
    Właśnie się do tego zabieram, ostatnie dni spędziłam na forum czytając o dbaniu o pieluszek,więc już się trochę orientuję

Chustonoszka Awatar Aileris

Domyślnie

dziewczyny, proszę o pomoc! pogubiłam sie dokumentnie,a już sądziłam, że mi sie rozjaśniło...

z wstępnych oględzin wyszło mi na to, że najfajniejsze są pieluszki kieszonkowe, jak sądziłam to mamy pieluchę i doczepiany do środka wkład. jak siknie/kupnie-wkład wywalam, wsadzam nowy. formowanki jak zrozumiałam to taka pielucha wprost na pupsko i do stosowania z otulaczem, dlatego zamiast zakładać kilka warstw, wolałabym tylko zmieniać wkłady.

czy ja dobrze rozumuję? czy coś pokiełbasiłam i jednak zle myślę?

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aileris Zobacz posta
    dziewczyny, proszę o pomoc! pogubiłam sie dokumentnie,a już sądziłam, że mi sie rozjaśniło...

z wstępnych oględzin wyszło mi na to, że najfajniejsze są pieluszki kieszonkowe, jak sądziłam to mamy pieluchę i doczepiany do środka wkład. jak siknie/kupnie-wkład wywalam, wsadzam nowy. formowanki jak zrozumiałam to taka pielucha wprost na pupsko i do stosowania z otulaczem, dlatego zamiast zakładać kilka warstw, wolałabym tylko zmieniać wkłady.

czy ja dobrze rozumuję? czy coś pokiełbasiłam i jednak zle myślę?
    Kieszonka, ma jak nazwa wskazuje kieszeń na wkład chłonny, jak dziecko siknie, wymieniamy całą kieszonkę.
    formowanka tak jak piszesz
    sio - to pieluszki z doczepianym wkładem, jeśli dziecko zabrudzi tylko wkład, to wymieniasz tylko jego.
    Z tego co czytałam, jednak formowanki są najbardziej chłonne i dziewczyny preferują kieszonki dopiero później. Moim zdaniem warto spróbować różnych opcji,żeby samemu przekonać się co bardziej nam pasuje

Uprawnienia umieszczania postów