Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

no racja, ale ja czuje wilgoc nawet po wyjeciu wkladu - to tak ma byc?
    jesli wklad bedzie bardziej chlonny lub gdy siku bedzie mniej to wklad jakby przejmie ta wilgoc?

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Od kilku dni testuję wielorazówki różnych firm i jestem miło zaskoczona, nic nie przecieka, łatwe w użyciu, a na razie jestem na tak,fajnie bo śmieci mniej a był problem, bo my w domku mieszkamy i kontener jest raz na 2 tyg opróżniany i połowę zajmowały pieluszki. Koszt zakupionych pieluch zwróci mi się pewnie za ok. 4 miesiące, większość mam upolowane z drugiej ręki. Jeszcze ostatnio mała często robi kupkę i siku, zwłaszcza po rannej pobudce, do umywalki, a jej że myję jej tyłeczek pod kranem i to zaczęłam to wykorzystywać . Bardzo dziękuję Joasi za doradztwo i pomoc w zakupach
    Najmłodsza 31.10.2012

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie CO NA POCZĄTEK?

Nie mogę znaleźć nigdzie, a na pewno gdzieś tu jest

JAKIE PIELUCHY WIELORAZOWE NA POCZĄTEK?
    Przeczytałam o ich rodzajach,super, ale jakie na początek? I jakie wkłady, macie może jakiś odnośnik jak takie wyglądają i gdzie takie kupić?

Dodam,że synek robi przeważnie 2 kupki dziennie,i mniej więcej wiem kiedy po jego zachowaniu. Skończył 3 miesiące.

Zacząć go sadzać jak będzie umiał siedzieć?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

wiesz co - każdy ma swoje ulubione rodzaje, nie ma czegoś takiego jak uniwersalne "na początek" - no, może kupienie po trochu różnych rodzajów (formowanka, prefold, tetra z otulaczem, kieszonka, aio, sio) i wtedy mniej wiecej zorientujesz się, co Ci pasuje, jak co wypada w praktyce.

Ja zaczynałam przy trochę starszym synku od flipa, który używałam z prostymi wkładami, potem tak samo jak flipa używałam close parents - kiedy oryginalny wpinany wkład był brudny a otulacz ok to zmieniałam na jakiś inny prostokąt, z czasem przeszłam przez różne rodzaje (oprócz aio - suszę w suszarce bębnowej, regularnie piorę na 90 stopni żeby odkazić więc nie bardzo dałyby radę, z powodu trudności prania na 90 stopni tego, co przy pupie i stosunkowo małej chłonności niemal zrezygnowałam też z kieszonek). Jedno, to nie polecałabym przy mlecznym dziecku wełniaka z prostokątem, żeby nie trzeba było często tej wełny (którą skądinąd b. lubię, teraz synek tylko w wełniakach na formowankach i prefoldach) prać bo to jednak więcej zamieszania.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kupiłam kieszonki, zobaczymy Wydają mi się najprostsze Dzięki za rady.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam nabyte takie coś,z tego co się już zorientowałam to AIO.
    1) Jak poprawnie użyć takie pieluszki?
    2) W jakiej cenie mniej więcej mogła bym ją potem sprzedać?

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

zdjęcia niewidać, chyba niecały link wkleiłaś
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Uprawnienia umieszczania postów