tak własnie zrobiłam, wiem juz ze mozna prac z ciuszkami i dodawac np nappy fresha.
tak własnie zrobiłam, wiem juz ze mozna prac z ciuszkami i dodawac np nappy fresha.
Stosując wielo nie uzywacie żadnych kremów barierowych a co z pudrem i co kiedy pupa czerwona my mamy teraz tragedie własnie po wielo i chyba to uczulenie na wkładki sucha pupa
Mikakrolikowa - spróbuj zwykłej mąki ziemniaczanej
I wietrzenie pupy - przy przewijaniu pozwól na chwilę dziecku pofikać nóżkami bez pieluchy
A zapewniam ze bez wkładek such pupa też da się żyć (ale nie jestem obiektywna bo ich od początku nie lubiłam, nie stosowałam)
P. 2007, D. 2010
Dziewczyny pisze tutaj(jeśli nie będzie odpowiedzi bezczebelnie założę nowy wątek).
Jestem dość świeża w wielopieluchowaniu dlatego nie potrafię pomóc mojej koleżance która zwróciła sie do mnie o radę, ale wieże że Wy zaradzicie
Koleżanka wielopieluchuje swoją córę(dziewczynka jest ciężko chora i nigdy nie nauczy się obsługiwać nocniczka wobec tego rodzice zdecydowali się na wielo. Mała ma teraz chyba 1,5 roku, wszystko ją bardzo uczula, nie tylko pożywienie ale także materiały, tyle wstępu) Jako że każdy kontakt Małej z jedzeniem nie specjalnym kończy się potwornym rozwolnieniem- w zasadzie woda w pieluszce- pieluchy jej przeciekają- puszczają nogawką itp, stąd jej pytanie- czego używanie na zatrzymanie kupku w pieluszce(papierki się nie sprawdzają).
Będę wdzięczna za informacje wszelakie![]()
u nas nic się nie sprawdzało... ale weci, oni się zdecyowali na to ze względu na jej uczulenia czy jakiś inny związek między chorobą a wielo... no bo pytanie czy gra jest warta świeczki... jeśli pieluchowanie ma być na całe życie, a tak rozumiem, to za jakiś czas i tak zostaną tylko semi...
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
Dzięki martaj za info,
zdecydowali się i ze względu na alergie, i na chorobę( przepraszam ale nie pamiętam jak się nazywa).
Mała jest malutka jak na swój wiek więc ponosi je znacznie dłużej niż przeciętne dziecko(nosi ubranka chyba jak półroczne dziecko, może troszkę większe).
zresztą przez papmy tez leci i leciało...
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
Ja myślę że większość formowanek powinna się sprawdzić, do tego oczywiście otulacz może z dodatkowymi falbankami, ja ostatnio polubiłam formowanki naszych forumowych dziewczyn i są super. Ja swojej córci zamiast papierków podkładam wkładkę polarkową wyciętą z kocyka ikei łatwo sie spiera i tanio wychodzi tylko kwestia czy dziecko nie jest uczulone na polar.
A jeszcze jak dziecię wyrośnie ze standardowych pieluch myślę że na zamówienie dziewczyny uszyją większe.
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Dziewczyny ogromnie dziekuję za informacje![]()
Dobre by było coś co nie tyle zatrzymuje co szybko wchłania kupkę stąd formowanki będą super, dobre by były takie z falbankami przy nóżkach. Otulacze z podwójną falbanką - ja miałam starszy typ CP i one się jako otulacz świetnie sprawdzały,a le to rzecz gustu i dobrania, fajne są też flipy, otulają faktycznie większość formowanek. Ja bym udała się do mamy z HM na naszym forum i dopracowała formowanę pod klientaMoże z mikrofibry?