-
Chustofanka
Dziewczyny, proszę o radę. Planowałam Małego wielopieluchować od urodzenia, ale mnie przerosło, więc leci głównie na jednorazówkach. Próbowałam co jakiś czas mu wielo podrzucić, ale od razu płakał - nie wiem, podejrzewam, że kwestia tego, że są grubsze pod pleckami i przy nóżkach. Teraz już jakby lepiej, więc chciałabym coś sensownego nabyć ( mam same malizny + kilka one size, ale kiepskie). Zależałoby mi na tym, żeby w pieluszkach było jak najmniej sztuczydeł i żeby były płaskie na plecach (Mały jeszcze sporo leży i ma tam mieć płasko - zalecenie rehabilitantki:] ). I teraz kilka pytań:
- wyczytałam, że otulaczem naturalnym jest np. wełniany. Znalazłam taki Imse Vimse. Czy są jakieś inne/lepsze? Czy on jest w miarę cienki na plecach? Może są jakieś bardziej uniwersalne w rozmiarach? Maluch ma 9kg, tam jest rozmiar do 10, może szybko wyrosnąć
- co do środka? Tetra? Czy to, że w zimie Mały będzie miał w środku mokro mu nie zaszkodzi? Czy może jest jakaś alternatywa? Formowanek nieco się boję, bo te, które miałam w ręku były dość grube. Ale może są jakieś bardziej płaskie...Co polecacie?
Pytania może durne, ale byłabym wdzięczna za rady.
Uprawnienia umieszczania postów