Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Hej! Jestem tu nowa
    Wątków jest milion pięćset - czy może ktoś kojarzy czy pojawił się już temat wielorazówek w podróży? (Nie mam pomysłu, jakie hasło w wyszukiwarkę wrzucić, żeby zadziałało.)

Generalnie jesteśmy zdecydowani na wielorazówki, ale zastanawiam się nad podróżowaniem. Dopóki jedzie się stacjonarnie to zawsze można skombinować pralkę. Tymczasem my (wybiegając może zanadto w przyszłość) mamy w planach bardzo aktywną podróż, wymagającą ciągłego przemieszczania się (bez samochodu), więc jakoś nie mam pomysłu, jakby w takich warunkach szło pranie i czy w ogóle jest realne. Jednocześnie boję się, że dziekco po połroku wielo dostanie szoku, kiedy przesadzimy je na 2 tygodnie w jednorazówki...

Gdzie szukać odpowiedzi?
    Doradzę Ci na podstawie własnego doświdczenia (zbieżne to jest z radami tutejszych forumek):
    1. ekologiczne jednorazówki (moje 2 letnie, wielopieluchowane od urodzenia dziecko nie doznało żadnego szoku) albo
    2. zabrać ze sobą Pulowy otulacz (np. Flip) i najzwyklejszą tetrę (bo można wyprac w rękach, bo szybko schnie, bo zajmuje stosunkowo najmniej miejsca)albo
    3. system mieszany z pkt 1 i 2

Myśmy byli w tym roku 3 tyg nad morzem, bez pralki,, miałam ok. 30 pieluszek jednorazowych Beaming Baby a reszta otulacze i tetra
    Jednorazówki używane: na noc, na podróż, na chłodniejsze/deszczowe dni
    Poza ww przypadkami tetra, tyle że: to żadna przyjemność prać ręcznie, wysoka wilgotnosć powietrza sprawiała że stosunkow długo się suszyło;
    poza tym ok
    P. 2007, D. 2010

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Hej, my też zaczynamy przygodę z wielopieluchowaniem. Póki co testowo kupiłam "chinki" dwie, na razie działają. Mam jeszcze sporo tetry, niestety zaplamionej (używałam jej jago podkład na przewijak). Poradźcie co zrobić z takimi upartymi żółtymi plamami. Nie mogę ich doprać, a nie chcę używać agresywnych wybielaczy

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a8ii Zobacz posta
    Hej, my też zaczynamy przygodę z wielopieluchowaniem. Póki co testowo kupiłam "chinki" dwie, na razie działają. Mam jeszcze sporo tetry, niestety zaplamionej (używałam jej jago podkład na przewijak). Poradźcie co zrobić z takimi upartymi żółtymi plamami. Nie mogę ich doprać, a nie chcę używać agresywnych wybielaczy
    Sprobuj wywiesic na dworze, najlepiej w sloncu, ale niekoniecznie. Zostaw tak na kilka dni, nawet jak bedzie padac. Promienie UV powinny wybielic.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Tego nie próbowałam, chociaż na słońcu to się one przeważnie suszyły (no i plamy zostały).
    Jeszcze jedno pytanie mam: czy jak kupię sam otulacz (btw taki mam na oku: http://zachustowani.pl/otulacz-econo...?cPath=3_52_53) to czy muszę jeszcze wkładkę z mikropolaru dokupywać czy nie jest to konieczne i samej tetry mogę używać.

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

a8ii możesz też spróbować wywabić plamy mydełkiem marsylskim, albo zostawić tak jak jest, w końcu to tetra do pupy może się okazać, że po wielokrotnym praniu plamy zejdą.
    Nie musisz dokupować wkładki z mikropolaru w ogóle nic nie musisz - najlepsze pomysły i patenty przychodzą w trakcie pieluchowania, wraz z codzienną rutyną. Jak stwierdzisz, że Twoje dziecko jest bardzo wrażliwe na mokre pieluchy i chcesz mieć wkładki sucha pielucha do tetry, to kupisz sobie pled w ikei z cienkiego polaru za 4 zł i potniesz na wkładki albo wtedy kupisz w sklepie Ja bym tak zrobiła

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Bardzo dziękuję za rady. Z tetrą też racja. I tak nie raz będą pewnie czymś "cięższym" pobrudzone

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a8ii - wiesz co.. zobacz no, czy w wątku wyprzedażowym one nie są tańsze

ja takiego używałam z tetrą.

upierdliwe plamy na tetrze możesz potraktować albo mydełkiem odplamiającym Beckmanna albo promieniami UV.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    a8ii możesz też spróbować wywabić plamy mydełkiem marsylskim, albo zostawić tak jak jest, w końcu to tetra do pupy może się okazać, że po wielokrotnym praniu plamy zejdą.
    Nie musisz dokupować wkładki z mikropolaru w ogóle nic nie musisz - najlepsze pomysły i patenty przychodzą w trakcie pieluchowania, wraz z codzienną rutyną. Jak stwierdzisz, że Twoje dziecko jest bardzo wrażliwe na mokre pieluchy i chcesz mieć wkładki sucha pielucha do tetry, to kupisz sobie pled w ikei z cienkiego polaru za 4 zł i potniesz na wkładki albo wtedy kupisz w sklepie Ja bym tak zrobiła
    Popieram. Ja kupilam wkladki sucha pielucha ze dwie, ale w ogole nie uzywam. Na Janku nie robi wrazenia, ze ma mokro

<Miejsce na mądry cytat>

Uprawnienia umieszczania postów