Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Widok wątkowy

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majlo007 Zobacz posta
    Witajcie,

Proszę Was - doświadczone wielorazowe mamy o pomoc.

Jestem mamą 13 miesięcznego chłopca. Czytam to formom i aż mi się wstyd zrobiło, że przez 13 miesięcy życia mojego syna używałam pampersów. Głównie chyba z wygodny i leniśtwa. Od dawan już chciałbym spróbować wielorazuwego ale kompletnie nie mam pojęcia od czego zacząć.
    Dlatego proszę was o radę - chciałabym spróbować. Problem w tym, że oboje z mężem pracujemy a na codzień Młodym zajmuje się babcia - za nic na świecie nie użyje wielorazówki. Tak więc Młody używał by ich jedynie w weekendy i na wakacjach, które już za niecałe dwa tygonie. Poradźcie w co się mam zopatrzyć, na początek chciałabym spróbować tzw. systemu mieszanegow: w dzień wielorazówki, w nocy pampers. Na razie posiadam dużą ilość pieluch tetrowych
    Co sądzicie o pieluchach dostepnych na allegro:

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...532947590.html

http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...518001870.html

Na początek chciałbym wydać nie więcej niż 150 zł, nie licząc kosztów prania.

Czekam na porady
    Ja kupiłam te drugie i jestem zadowolona i z obsługi w sklepie i z samych pieluch też. Mam kilka innych kieszonek, więc mam jakieś porównanie i te pieluchy wypadają naprawdę dobrze. Jedna uwaga, że są z tych trochę mniejszych i węższych w kroku. Niby te pieluchy to one size, ale są, moim zdaniem, na drobniej zbudowane dzieci pomyślane. Może chińskie dzieci .
    Mój synek waży 6.400 i nadal wchodzi na najciaśniej zapięte,ale przykładałam do innych kieszonek i stąd ta refleksja.
    Tych pierwszych nie znam, więc się nie wypowiadam.
    A skoro masz tetrę, to może jakiś otulacz też warto kupić. Szkoda, żeby się marnowała. Zobaczysz co ci bardziej odpowiada - kieszonka czy tetra plus otulacz. Dobre otulacze są w cenie np. FLIP, ale może coś na bazarku lub w dziale handmade się znajdzie.
    Ostatnio edytowane przez ignasiamama ; 05-08-2012 o 16:41

Uprawnienia umieszczania postów