Cytat Zamieszczone przez reniuszek Zobacz posta
jesli chodzi o brudzenie to tylko i wylacznie pod tym wzgledem mamy ekstra wygode - maks robi kupe raz na kilka dni - jestesmy na zelazie i jakos to spowolnione jest u niego a jesli juz robi kupke to wiem kiedy to bedzie i staram sie wylapywac , wiec raczej mowy nie ma o brudzeniu kupka . narazie zauwazylam ze kieszonka starcza do maksymalnie 2 godz i do wymiany- czasem jest tak, ze wklad bambusowy jest pelny a mikropolar kieszonki suchy wiec wymieniam tylko wklad i tak mam jedna kieszonke np na 3-4 godz . jakby tak liczyc to wychodziloby od 6 do 12 kieszonek na dobe . kurcze no nie wiem... czekam na otulacze, mam nadzieje, ze bede mogla z nich korzystac do kilku przewijan
ale ten wkład kładziesz na polar czy po d spód, do kieszonki? jeśli do środka to trzeba wymieniać całość, nie tylko wkład
polarek/mikropolar będzie suchy, taką ma funkcję że odprowadza wilgoć dalej, na wkładkę, a sam zostaje suchy
ale skoro mocz przez niego przelatuje to ja bym nie zostawiała, tylko wymieniała całość
no, chyba, że kładziesz na kieszonkę, to wtedy inna sprawa

ja staram się zmieniać pieluchę po każdym zmoczeniu, bo dziecko mi sygnalizuje, czasem to jest co 15-20 minut, czasem co godzinę dwie