Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

Spojrz na dol pula, na laminat. Uszkodzony jest wtedy jak jest pewniety, odklejony, dziurawy albo cos
    Wojtuś 5.12.2011

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

paparapa a jakie masz pieluchy?
    może jak tylko przy nóżkach przecieka to jednak problem ze złym dopasowaniem, np. itti bitti należy zakładać w pachwinkach a nie na udkach

Domyślnie

dziewczyny ja jestem po zakupie swojego pierwszego kompletu - na start . zastanawiam sie coagle czy mi to starczy . na razie mam kilka kieszonek, ktore uzywam na zmiane z pampersami. na noc kieszonke traktuje jako otulacz i wkladam do kieszeni wklad mikropolar i z zewnatrz dopieszczam tetra.
    w sumie mam 7 kieszonek, 2 otulacze i jedna sio z close . Do tego mega duzo tetry ok 35 szt, reczniczki ikea, wklady do close dodatkowe plus nocny wklad. do kazdej kieszonki mam po jednym wkladzie bambus lub mikrofbra. Zastanawiam sie czy na start i pranie codzienne taki zestaw jest ok ? ?? Myslalam, zeby dokupic jeszcze z 2 formowanki i kilka kieszonek ??

Domyślnie

dziewczyny ja jestem po zakupie swojego pierwszego kompletu - na start . zastanawiam sie coagle czy mi to starczy . na razie mam kilka kieszonek, ktore uzywam na zmiane z pampersami. na noc kieszonke traktuje jako otulacz i wkladam do kieszeni wklad mikropolar i z zewnatrz dopieszczam tetra.
    w sumie mam 7 kieszonek, 2 otulacze i jedna sio z close . Do tego mega duzo tetry ok 35 szt, reczniczki ikea, wklady do close dodatkowe plus nocny wklad. do kazdej kieszonki mam po jednym wkladzie bambus lub mikrofbra. Zastanawiam sie czy na start i pranie codzienne taki zestaw jest ok ? ?? Myslalam, zeby dokupic jeszcze z 2 formowanki i kilka kieszonek ??

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reniuszek Zobacz posta
    dla mnie to było za mało, ale ja nie prałam codziennie
    u nas schodziło od 8 do 12, nawet 14 pieluch na dobę, zależało głównie od ilości kup (czasem w ciągu 2 godzin mała brudziła 5 pieluch, gorzej, jak za każdym razem zabrudzi inny otulacz )
    zobacz przez kilka dni, ile wam schodzi, na ile wystarcza to, co już macie, masz jednorazówki jakby zabrakło suchych pieluch, więc tragedii nie będzie
    a za tydzień, dwa będziesz wiedziała czy i co dokupić

Domyślnie

jesli chodzi o brudzenie to tylko i wylacznie pod tym wzgledem mamy ekstra wygode - maks robi kupe raz na kilka dni - jestesmy na zelazie i jakos to spowolnione jest u niego a jesli juz robi kupke to wiem kiedy to bedzie i staram sie wylapywac , wiec raczej mowy nie ma o brudzeniu kupka . narazie zauwazylam ze kieszonka starcza do maksymalnie 2 godz i do wymiany- czasem jest tak, ze wklad bambusowy jest pelny a mikropolar kieszonki suchy wiec wymieniam tylko wklad i tak mam jedna kieszonke np na 3-4 godz . jakby tak liczyc to wychodziloby od 6 do 12 kieszonek na dobe . kurcze no nie wiem... czekam na otulacze, mam nadzieje, ze bede mogla z nich korzystac do kilku przewijan

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reniuszek Zobacz posta
    jesli chodzi o brudzenie to tylko i wylacznie pod tym wzgledem mamy ekstra wygode - maks robi kupe raz na kilka dni - jestesmy na zelazie i jakos to spowolnione jest u niego a jesli juz robi kupke to wiem kiedy to bedzie i staram sie wylapywac , wiec raczej mowy nie ma o brudzeniu kupka . narazie zauwazylam ze kieszonka starcza do maksymalnie 2 godz i do wymiany- czasem jest tak, ze wklad bambusowy jest pelny a mikropolar kieszonki suchy wiec wymieniam tylko wklad i tak mam jedna kieszonke np na 3-4 godz . jakby tak liczyc to wychodziloby od 6 do 12 kieszonek na dobe . kurcze no nie wiem... czekam na otulacze, mam nadzieje, ze bede mogla z nich korzystac do kilku przewijan
    ale ten wkład kładziesz na polar czy po d spód, do kieszonki? jeśli do środka to trzeba wymieniać całość, nie tylko wkład
    polarek/mikropolar będzie suchy, taką ma funkcję że odprowadza wilgoć dalej, na wkładkę, a sam zostaje suchy
    ale skoro mocz przez niego przelatuje to ja bym nie zostawiała, tylko wymieniała całość
    no, chyba, że kładziesz na kieszonkę, to wtedy inna sprawa

ja staram się zmieniać pieluchę po każdym zmoczeniu, bo dziecko mi sygnalizuje, czasem to jest co 15-20 minut, czasem co godzinę dwie

Domyślnie

kasiu klade na kieszonke tj traktuje kieszonke jak otulacz - i poki co oprocz wkladu jest sucho. maks zwykle robi siku przy przewijaniu . nie wiem skad u niego ta tendencja do robienia jak pielucha otwarta , ale tylko sie cieszyc, bo zwykle malo ma w pieluszce chyba, ze gdzies spacerujemy dluzsza chwile to jak siusia wybudza sie na chwile i ma porzadny ladunek przy przewijaniu . mysle ze u nas otulacze z dodadkowymi wkladami,tetra, prefoldami, formowankami ....beda sie sprawdzac - zobaczymy jak ilosciowo nas to pochlonie

Uprawnienia umieszczania postów