Zamierzam zacząć korzystać z wielorazówek, ale na razie nie mam ani jednej
Po przeczytaniu wielu stron o pieluchowaniu już się mniej więcej orientuję co i jak (ale jeszcze ciągle mniej niż więcej

). Mam kilka pytań/wątpliwości i prosiłabym o pomoc
Oczywiście największym problemem są pieniądze

więc na początek postanowiłam zainwestować w otulacze + pieluszki składane. Z tego co czytam składanie tetry może zniechęcić, dlatego kupię prefoldy a tetrę tylko w mniejszej ilości. I formowanki na noc/dłuższe wyjścia. Kieszonki i AIO może też, jak jakieś atrakcyjne ceny znajdę, ale to też na razie po jednej-dwie.
Czy te prefoldy będą dobre?
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...ebielonej.html
Kupukąc tetrę na co zwrócić uwagę? Rozmiar? Grubość?
Czy 10 prefoldów, 6 pieluszek tetrowych i 4 formowanki i 4 otulacze starczą? (Piorę co 2 dni)
Na co zwrócić uwagę kupując otulacze?
Czy warto kupować one size? Wiem że to na pewno zależy od danej pieluszki, ale są jakieś wskazania, że np. dla mniejszych dzieci lepiej mniejszy rozmiar? (moja córa teraz ma troszkę ponad 4 kg, ale nie przybiera na wadze zbyt szybko

)
Czy warto mieć dodatkowe wkłady chłonne? Jak je dobrać? To zależy od tego jakie będę miała pieluszki? Ile takich wkładów kupić?
Papierki jednorazowe. W wieku ponad 2 miesiące już się przydają?
Wiaderko musi być specjalne, czy może być zwykłe byle by miało przykrywkę?
Macie jakieś rady dotyczące sklepów internetowych? Przeglądałam dział handmade i pieluszki są cudowne

i ceny też wydają się dobre. Przeglądam też bazarek, ale raczej nowe albo bardzo mało używane pieluszki chciałabym kupić (żeby służyły też później pozostałym moim dzieciom, które mam nadzieję jeszcze będą mi dane

)
Na razie to chyba wszystko

Jakbyście miałay jeszcze jakieś inne rady, żeby mój początek z wielorazówkami był udany, piszcie śmiało!