Cytat Zamieszczone przez motylek1007 Zobacz posta
kurcze ja już nie wiem co jest. Jeśli nie zmienię pieluchy po 1h to zawsze body nasiąka moczem (przy pachwinach albo na plecach). Zapinam chyba ok, bo mu sie odciskują na nóżkach gumki, więc za luzno chyba nie jest? staram sie aby te gumki byly w pachwinach, nie na nóżkach (i tak niby jest jak go przewijam). Siusiaka układam prosto przed zapięciem pieluchy. Trochę tez mnie wkurza ze zawsze, absolutnie zawsze ma odciśnięte gumki (obojętnie jakie pieluszki), jak zapinam luzniej to mocz wycieka. mam kryzys i zastanawiam sie czy nie sprzedać wszystkiego
na pocieszenie dodam, że pampersy też przeciekają i jeszcze śmierdzą chemią okrutnie. W nocy z pampersów przerzuciłam się z powrotem na wielo tzn. formowanka i flip, bo pampers nie dawał rady. Do 3 w nocy zestaw formowanka bambusowa + flip, a później kieszonka BG z bambusem w środku. Spokojnie, metodą prób i błędów dacie radę. Ja kiedyś przeczytałam jedno zdanie, które przekonało mnie do wielo: "wyobraź sobie, że nosisz podpaski 24 godziny na dobę przez ok 3 lata", ja sobie tego wyobrazić nie mogę, a dziecku takie coś mam zafundować. Zamoczone body w pachwinkach to taka tragedia?