Pokaż wyniki od 1 do 20 z 614

Wątek: >>> Przeczytałam kilkadziesiąt wątków i nadal nie ogarniam <<< MIEJSCE DLA NOWYCH I ZAGUBIONYCH

Mieszany widok

Chustonówka Awatar ata00

Domyślnie

oki bije sie w piers i nie bede juz mlodej pomagala, jak bedzie gotowa to sama usiadzie
    Ale jedno jest pewne jutro poluznie troszke pieluszki w pasie no i sadelko na udkach zostawie w spokoju

Jakie pieluszki maja szersze gumki na pleckach, bo na zdjeciach to nie zawsze widac :/

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ata00 Zobacz posta
    Jakie pieluszki maja szersze gumki na pleckach, bo na zdjeciach to nie zawsze widac :/
    np. Milovia
    a w pachwinach generalnie mniej się odciskają kieszonki które nie mają przeszyć przy nóżkach (np. Babyetta, Nappime)
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borussia Zobacz posta
    np. Milovia
    a w pachwinach generalnie mniej się odciskają kieszonki które nie mają przeszyć przy nóżkach (np. Babyetta, Nappime)
    a ja się nie zgadzam, powiedziałabym, ze te bez przeszyć odciskaja się podobnie, różnic nie widzę, za to te bez przeszyć częściej przy nóżkach namakają (ale tu chodzi też o odp. ułożenie, wywinięcie materiału)-> standardowo, każda mama powie co innego, bo inne typy pieluch się jej sprawdzaja

Domyślnie

wszystko fajnie... niby
    chusty super, chyba zaraziłam się wielo - ale
    doczytać, tj. zorientować się o co cho w tym interesie to jest konieczność przeczytania (ze zrozumieniem!) wielu wątków, do tego próby przetłumaczenia skrótów i tutejszego slangu...

tak jak się napaliłam na pieluchy, tak niechybnie się zniechęcę
    siedzę w tych wątkach trzeci tydzień, nadal co kupić nie wiem (i żeby nie było pioruńsko drogie, bo mnie mąż przepędzi), rodzajów, rozmiarów od groma - nie ogarniam
    a dziecinie się pupsko (skoro tak piszecie) zagrzewa w pampersie
    o losie!

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Pocieszę Cię (albo może raczej ostrzegę), że jak już kupisz jedną pieluszkę to wpadniesz na całego

Z chustami u mnie podobnie

I nie zniechęcaj się do wielo.
    Napisz ile Twoje dziecie waży, w jakim jest wieku, a napewno jakieś dobre duszyczki pomogą.

Ja też jestem na początku przygody z wielo. Zakupiłam głównie kieszonki One Size (OS) - w większości chinki i narazie mam dwa otulacze.

Co się u nas sprawdzi to się dopiero okaże

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

pptwierdzam. napisz ile dziecko wazy w jakim wieku jest, jakiej plci i czy duzo kupek robi
    do tego jaki masz budzet i czy uzywane tez cie interesuja

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

tutaj masz rady o pieluchowaniu noworodka http://chusty.info/forum/showthread....zbi%C3%B3r-rad
    a wszystkie skroty i slangli pieluszek masz tutaj ladne kazdy rodzaj pieluszki opisany
    http://pieluszkomania.pl/Pieluszki-wielorazowe
    Ostatnio edytowane przez husky ; 05-08-2013 o 18:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    pptwierdzam. napisz ile dziecko wazy w jakim wieku jest, jakiej plci i czy duzo kupek robi
    do tego jaki masz budzet i czy uzywane tez cie interesuja
    w takim razie ostatkiem chęci się nie zniechęcam (choć głównie to mnie zachęca ten skwar okropny, byłaby tylko pielucha na pupie )
    moje dziecię jest półroczną dziewczynką, waży ok. 6,5kg (dokładnie będę wiedzieć w czw, bo idziemy na przegląd ) kupek od urodzenia robi mało, jedna dziennie to max
    budżet mam ograniczony, to chyba standard, ale do używanych się uśmiecham (w sumie wszystko mamy używane - od ubranek po wózek)
    aha - co do budżetu - jednak muszę zaznaczyć, że jestem świadoma, że z najtańszej wersji odpadam, bo rozważam powrót do pracy i jesteśmy często poza domem (ale zawsze razem, w pracy też )

Domyślnie

podpowiedzcie, co kupić - tzn co powinnam mieć,żeby sobie poradzić (z przewijaniem i praniem), może po prostu zrobię wątek na kupię najchętniej bym kupiła od kogoś całość potrzebną, o!

Uprawnienia umieszczania postów