Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Przechyla się na prawo. Co robić????

Mieszany widok

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Czyli nie ma rady i muszę na żywo to komuś pokazać tzn. jak on jest w chuście. A moja pediatra sama powiedziała, że jak nie będzie poprawy to da mi skierowanie na rehabilitację przy najbliższej wizycie i kazała stymulować lewą stronę. Mój synek ma dopiero miesiąc, więc może jakoś się wyrówna.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no musisz komuś pokazać, inaczej się nie da.
    jak chcesz wiedzieć, czy możesz nosić - to komuś kto się zna na noszeniu i ma doświadczenie w noszeniu dzieci z wyzwaniami rozwojowymi, jak chcesz wiedzieć jak stymulować tę drugą stronę - z kimś kto się zna na tym itd...

Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    no musisz komuś pokazać, inaczej się nie da.
    jak chcesz wiedzieć, czy możesz nosić - to komuś kto się zna na noszeniu i ma doświadczenie w noszeniu dzieci z wyzwaniami rozwojowymi, jak chcesz wiedzieć jak stymulować tę drugą stronę - z kimś kto się zna na tym itd...
    A znasz kogoś takiego tzn. kto się zna na noszeniu i ma doświadczenie w noszeniu dzieci z wyzwaniami rozwojowymi?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

tak

Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    tak
    A czy podzieliłabyś się tą wiedzą?

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Po pierwsze - diagnozę trzeba robić jak najszybciej, macie ułatwioną sprawę, skoro nieprawidłowości widać jak na dłoni. Im później się zaczyna, tym jest trudniej, rehabilitacja cięższa i dłuższa, problemów mnóstwo

A na chustowanie/niechustowanie nie ma jednej odpowiedzi - kązdy z takich przypadkó jest inny i każdy trzeba rozpatrywać osobno, z ekspertami w tej dziedzinie, nie na forum. Moje dziecko np. wręcz trzeba nosic, bo w chuście ma najlepszą pozycję, trudną do uzyskania w innych warunkach. Ale sa też dzieci, których nosić - przynajmniej przez jakiś czas - nie wolno.

Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Masz rację, że forum tego nie rozstrzygnie, ale przynajmniej upewniłam się, że szybko muszę to skonsultować i wiem jakie podjąć kroki. To dużo dla młodej niedoświadczonej mamy. Dziękuję!

Uprawnienia umieszczania postów