Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Przechyla się na prawo. Co robić????

Mieszany widok

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Unhappy Przechyla się na prawo. Co robić????

Mój miesięczny dzieć w kieszonce po zamotaniu zawsze kładzie główkę na moim dekolcie na lewym policzku, a prawym do góry. Po pewnym czasie obserwuję, że cały przechyla się bardziej na prawo, pomimo że zawsze sprawdzam w lustrze czy jest symetrycznie dociągnięty. Próby ustawienia główki inaczej skutkują protestem. Co robić? Dodam, że lekarka zauważyła u niego asymetrię tzn. prawa strona jest wyraźnie dominująca. Martwię się, że nosząc go w takiej pozycji w chuście ta asymetria się pogłębi.

Chustoholiczka

Domyślnie

Jak dla mnie neurolog żeby sprawdził napięcie. Im wcześniej tym lepiej bo łatwiejsza jest rehabilitacja. Niestety wiem to z doświadczenia.

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

A miałaś też takie obserwacje podczas noszenia? U niego ta asymetria jest także widoczna np. przy siedzeniu w foteliku samochodowym, leżeniu na pleckach - cały wygina się w łuk na prawo i w tę stronę wyciąga rączki i nóżki.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

pokaż. bez tego się nie obejdzie.
    najlepiej pokaż komuś, kto się na tym zna.
    nie online.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Jeśli się mocno przechyla to po pierwsze pokaż go rehabilitantowi i wdrożcie ćwiczenia - nie chodzi o nic trudnego, wystaczy zwykła pielęgnacja metodą NDT Bobath - mój syn miał lekką asymetrie i pielęgnacja wiele tu pomogła.
    No i nie noś jak sie skrzywi, bo to rzeczywiście utrawalenie złego nawyku, może za słabo dociagasz?

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Leć do pediatry, wymuś skeirowanie do poradni rehabilitacyjnej z taka i takadiagnozą. Tam w osrodkach maja swoich neurologów, umówią cie i pewnie zacnziecie ćwiczenia. Nie martw sie, moja dwójka przez to przechodziła.
    NDTbobath jest super

Uprawnienia umieszczania postów