Pokaż wyniki od 1 do 20 z 206

Wątek: jakie pieluszki na wiosna /lato

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Dzięki, doczytałam co to PUL. Ale poza tym nadal mam mętlik w głowie, jak zwykle gdy wszystkiego jest za dużo

Domyślnie

Nie mam doświadczenie, ale z tego co czytałam, to na lato ponoć dobre są otulacze z wełny merynosów. A do środka, to ja bym wybrała coś przewiewnego, z naturalnych tkanin (dla swojego maluszka rozważam na lato formowane storchenkinder i mam flanelki tetro ). Ale dziewczynki obyte w temacie na pewno więcej pomogą

A i gdybyś jednak chciała coś bardziej chłonnego na nocki to może formowankę bambusową lub konopną, bo te co napisałam wyżej, to raczej na dzień.
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 20-04-2010 o 19:45
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

na dzień gatki wełniane i do środka tetra lub jakaś formowanka, lub sama formowanka bez żadnego otulacza - zmieniane oczywiście po siku. No a na noc to jednak coś z polarkiem bym radziła, kieszonki czy też formowanki z otulaczem (też najlepiej wełniany) , poza tym był już jakoś tak w lecie wątek o letnim pieluchowaniu, przeszukaj na pewno coś znajdziesz

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

jeśli się zastanawiasz nad kieszonkami albo all-in-one, to chyba lepiej kieszonki, bo szybciej schną, a zakłada się na pupę tak samo prosto. albo snap-in-one, czyli taka wszystko w jednym, ale z wypinanymi do schnięcia wkładami- wtedy, możesz też używać tej zewnętrznej warstwy jako otulacza do innych wkładów albo nawet zwykłej tetry.

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Uprawnienia umieszczania postów