Pokaż wyniki od 1 do 20 z 206

Wątek: jakie pieluszki na wiosna /lato

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    ok.Krosna

Domyślnie

ja wiem że są rozne pieluszki, juz od dłuższego czasu sie z nim zapoznaje, wątek pieluszkowania noworodka przestudiowałam kilka razy i nie tylko ten wątek, chciałam tylko wiedzieć ktora opcja jest najwygodniejsza na lato zeby nie było gorąco

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

wełna i tetra często zmieniana, w lecie niestety we wszystkim jest gorąco, wg mnie w tym najmniej

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

jak pisze magnolia - materiały naturalne, tudzież polar jako otulacz, będą przewiewniejsze, niż mikrofibry i pule, a te będą przewiewniejsze niż pampersy
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Niestety, sama musisz wymyślić

Ja dostałam porady przede wszystkim tetra plus kilka formowanek (przy takim maluchu można nawet ryzykowac bez otulacza, np, Tot Bots Flexi)

Laurę pieluchowałam od tetry, bo upały były szalone, na kocu polarowym leżała, otulacze miałam PUL (polar i wełna ją uczulały)

Brubo pieluchowany wielo od 6 doby - niby zima, ale w domu ciepło. Tetra i szyte przez dziewczyny z forum cieniuteńkie formowanki. I moje odkrycie - otulacz polarowy - kocham otulacze polarowe.

Na kieszonki poczeka. Na PUL też

Pytanie jeszcze czy zamierzasz wielo cały czas, jak na noc, jak na wyjścia dłuższe.
    Wtedy warto mieć kilka kieszonek i formowanek z otulaczem, lub jakiś SIO Itti Bitti

U nas noc i wyjścia eko jednorazówki. Choć jak chodziłyśmy z Laurą latem do pisakownicy, to pakowałam ją w kiesoznki i brałam kilka na zapas. Na dalsze wyjścia, nie chciało mi się nosić.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustofanka Awatar Mamjola

Domyślnie

tak ja tez dołączam się do wypowiedzi,że sama musisz wykombinować-popróbować..ja nadal próbuję aktualnie nastawiam się na wełniaki,ponieważ są przewiewniejsze(wcześniej nie korzystałam, bo drażni mnie wełna,ale od niedawna się oswajamw lato myślę, ze same formowanki mogą wystarczyć jak dziecko na kocu polarowym będzie lezeć.

Chustonoszka

Domyślnie

Muśliny, tylko muśliny i wełna!
    bardzo często zminiasz, często pierzesz, szybko schnie,
    pozdrawiam, M.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

dziewczyny mają racje,musisz metodą prób i błędów podejść do tego,no jakoś ciut pózniej zaczełam przygodę z pieluchami choć dziś żałuje że tak pózno...
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Uprawnienia umieszczania postów