Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 206

Wątek: jakie pieluszki na wiosna /lato

Mieszany widok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie na upały co najlepsze

Doświadczenie w wielo nie mam dużego więc potrzebna mi rada. Co najlepiej się sprawdza w okresie letnim? Jakie pieluchy, jakie wkłady itp.
    Przy okazji pytanie jakie wkłady są najbardziej chłonne? Jakoś nie odważyłam się jeszcze na noc wielo założyć bo obawiam się przecieku choć w dzień nam się to nie zdarza. Tylko, że w dzień zmieniam często a w nocy jak mały się nie obudzi to ja też nie wstanę

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

Asiu ja teraz trzymam małą w tetrze zapietej na snappi, leży sobie na kocyku wełnianym i zmieniam co sik- to taka opcja podomowa
    na spacery zakładam otulacz wełniany i formowankę lub tetrę albo kieszonkę z bambusem od pupy

wkładki mam różne, ręczniczki ikeowe, prefoldy pieluszkarniowe ale ulubione moje to wkładki od blueberry
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

no własnie - ten bambus mi się po głowie kołacze, a wkładach blueberry nawet nie słyszałam

Domyślnie

no tylko bambus= mokro
    czasem wkładam wkładkę z mikropolaru jak chce żeby miała w miarę sucho
    no i wreszcie wiem po co sa papierki bo przy starszej córze zupełnie się nie sprawdziły
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

papierki stosujemy, czy Tobie się, znaczy Ali, też tak do pupy przyklejają?

Domyślnie

hmm... no przyklejają się
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atelka Zobacz posta
    hmm... no przyklejają się
    uff - czyli to normalne

Coś nikt nic nie radzi, może ja głupie pytania zadaję ale ... kto pyta nie błądzi

Domyślnie

moze pieluszki z coolmaxem?

Domyślnie

kupiłam otulaczyki loveybums welniane i super sie sprawdzają na wyjścia właśnie
    niestety cena powala

młodej się tyłek zaczerwienił bo leciałam systemem mieszanym- jedno i wielo
    ale jak przeszłam całkiem na wielo i wełnę to tyłek o niebo lepszy
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Moje dziecko latem tylko w formowankach<kupionych od Atelki i Alohy > mam nadzieję ,że się odpieluchujemy latem zupełnie...

Domyślnie

byłam dzisiaj z dzieckiem 4 godziny na dworze i szczerze to nie wyobrażam sobie ani wełny-siedział w piasku, ani formowanek bez otulacza. Miał kieszonki a i tak dwa razy mu zmieniałam, w tym raz po godzinie przesiurał na wylot BG z dwoma wkładami! Każde przebierania zbója to walka wręcz, musi być szybko i najlepiej tak aby nie musiał leżeć czy stać w miejscu W dzień w domu zakładałam mu tetrę pod otulacz, co pół godziny przebieranie, to nie dla mnie.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atelka Zobacz posta
    kupiłam otulaczyki loveybums welniane i super sie sprawdzają na wyjścia właśnie
    niestety cena powala
    A które kupiłaś?
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Domyślnie

otulacze, nie gacie
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedyna Zobacz posta
    uff - czyli to normalne

Coś nikt nic nie radzi, może ja głupie pytania zadaję ale ... kto pyta nie błądzi

E tam głupie, wcale nie. Ja też bym się chętnie dowiedziała choć po lekturze forum mogę się spodziewać odpowiedzi: wełna, tetra plus zapinka, formowanka, goła pupa ja mam dziecko biegające więc tetra i snappy odpada. Dzisiaj chodził w wełnie ale po domu, ja nie wiem jak w tym ma być chłodno jak to gryzie (storcheny). Na podwórko nie widzę tej wełny jak młody potrafi godzinę w piasku siedzieć. Z sygnaturki widzę, że raczej czeka Cię lato ' na leżąco' więc masz większe pole manewru i myślę, że faktycznie chłonna tetra (muślin, Kikko) plus zapinka da radę.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

nie napiszę nic odkrywczego, ale wełna + tetra po domu, lub formowanki bawełniane itp, na wyjście kieszonka, ale np z bambusem/bawełną od pupy. Poprzednie lato tak właśnie przeżyliśmy.

Mikropolar w upały to masakra.

Moim zdaniem sztorcheny raczej do formowanek. Wtedy wełna nie dotyka tak ciałka. Teraz mam w domu otulacz robiony przez forumkę i ten jest delikatny, milutki i cieniutki i myślę że latem do tetry będzie super.

Jedyna
    - poczytaj wątki z zeszłego roku
    K. 2010 i A. 2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilka Zobacz posta
    nie napiszę nic odkrywczego, ale wełna + tetra po domu, lub formowanki bawełniane itp, na wyjście kieszonka, ale np z bambusem/bawełną od pupy. Poprzednie lato tak właśnie przeżyliśmy.

Mikropolar w upały to masakra.

Moim zdaniem sztorcheny raczej do formowanek. Wtedy wełna nie dotyka tak ciałka. Teraz mam w domu otulacz robiony przez forumkę i ten jest delikatny, milutki i cieniutki i myślę że latem do tetry będzie super.

Jedyna
    - poczytaj wątki z zeszłego roku
    odnośnie storchenów to one mają nogaweczki i tam jest dość spory kawałek, który dotyka skóry. Mój syn, mimo że nóżki weszły mu bez problemów, miał odciśnięte te ściągacze, takie 'znaczki' od wełny. Jak go brałam na ręce w tych gatkach to mnie też 'gryzło'. Może powinnam jeszcze raz wrzucić do lanoliny? szkoda mi tych spodenek bo fajne są.

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A na upały i do chusty?? My dopiero zaczynamy wielo. Dziś myślałam że mi serce pęknie jak rozmotłam dziecko po spacerze a w pampku się gotowało
    Znalazłam otulacze wełniane IV i do tego formowanka flanelowa IV (albo cokolwiek inne)- nie upiekę dziecia??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sihaya Zobacz posta
    A na upały i do chusty?? My dopiero zaczynamy wielo. Dziś myślałam że mi serce pęknie jak rozmotłam dziecko po spacerze a w pampku się gotowało
    Znalazłam otulacze wełniane IV i do tego formowanka flanelowa IV (albo cokolwiek inne)- nie upiekę dziecia??
    jak upieczesz to zjesz
    nie doradzę, jam nie chustowa.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

kawiareczka - możne faktycznie spróbuj jeszcze raz z lanolioną?

Sihaya - do chusty, po prostu tak jak na spacer może być otulacz i formowanka na pewno bedzie przewiewniej niż w pampku
    K. 2010 i A. 2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sihaya Zobacz posta
    przed nami też pierwsze wielo-lato, ale myśle, że cokolwiek nie założysz to mniej się gotować bedzie niż w foliowym pampku; wszędzie Dziewczyny piszą, że wełna ma właściwości wręcz chłodzące latem (tzn włókna się jakoś rozprężąją), czyli że powino byc dobrze
    ja planuję włąśnie wełniaki z tetrą w środku albo sama tetra na pasku sumo (no ale u nas już jest wysadzanie a latem to i dreptanie pewnie)

Uprawnienia umieszczania postów