w kieszonce też mu nic nie będzie
tetra na wyjścia jest problematyczna, dużo jej potrzeba..
w kieszonce też mu nic nie będzie
tetra na wyjścia jest problematyczna, dużo jej potrzeba..
wszystko z wielo się sprawdzi, tylko lepiej czesciej przebierac, bo wiadomo : siki + upał = smrodek
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013
Dla nas PUL na ciepłe dni odpada, pupka się zaparza. Tetra+gatki wełniane lub nawet sama formowanka.
ja jeszcze lata nie przezyłam,ale stawiam na formowankialbo tetra plus ukachany welniany otulacz BBH
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Tetra/formowanka + wełniane gacie.
U nas sprawdziły się w zeszłoorczne upalne lato u 3-6 mies dziecka formowanki + wełna (na wielkie wyjścia, spanie) i same formowanki na co dzień
formowanki zdecydowaniei dużo wietrzenia
znów się musze obkupic w formowanki, w sumie macie racje, lato to fajny czas na odpieluchowanie!![]()
K. 2009M. 2012
Formowanki/tetra plus welna,ze sie powtorze
Albo i kieszonki pulowe z bambusem/bawelna przy pupie. I najlepiej ten pul bawelniany, ale on przy dluzszym uzyciu lubi przeciekac, ale latem i tak trzeba zmieniac czesciej![]()
My latem zamierzamy się odpieluchować ale popieram że na lato tetra plus gatki wełniane albo sama formowanka, albo sama tetra przewiązana w pasie np.: szeroką gumką.
My mamy gatki loveybums i zdecydowanie są super. O takie http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=251
a ja chciałam powiedzieć ze mój w polarkowych otulaczach duzo mniej gotował sie niz w PUL-ach (choć i one dawały radę)
na mega upały zakładałam same formowanki - najlepiej mi sie sprawdziły beileshen, niby nie maja PUL ale całkiem dobrze trzymają.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
ja mam takie galotki
http://www.sears.com/shc/s/p_10153_1...3000P?prdNo=22
i zastanawiam się czy nie kupić tez wełnianych ale cieńszych. Poza tym u mnie jak ktoś widzi co ja ubieram córeczce na tyłek to za głowę się łapią, że w "dobie pampersów" BAWIĘ SIĘ w pieluchy wielorazowe![]()
no ładnie, a ja początkuję z wielopieluchami i same pulowe kieszonki z polarem kupilam. Czyli mi się dzieć przegrzeje![]()
Doświadczenie w wielo nie mam dużego więc potrzebna mi rada. Co najlepiej się sprawdza w okresie letnim? Jakie pieluchy, jakie wkłady itp.
Przy okazji pytanie jakie wkłady są najbardziej chłonne? Jakoś nie odważyłam się jeszcze na noc wielo założyć bo obawiam się przeciekuchoć w dzień nam się to nie zdarza. Tylko, że w dzień zmieniam często a w nocy jak mały się nie obudzi to ja też nie wstanę
![]()
Asiu ja teraz trzymam małą w tetrze zapietej na snappi, leży sobie na kocyku wełnianym i zmieniam co sik- to taka opcja podomowa
na spacery zakładam otulacz wełniany i formowankę lub tetrę albo kieszonkę z bambusem od pupy
wkładki mam różne, ręczniczki ikeowe, prefoldy pieluszkarniowe ale ulubione moje to wkładki od blueberry
Aś, Julek '08 i Alik '11
no własnie - ten bambus mi się po głowie kołacze, a wkładach blueberry nawet nie słyszałam
![]()
no tylko bambus= mokro
czasem wkładam wkładkę z mikropolaru jak chce żeby miała w miarę sucho
no i wreszcie wiem po co sa papierkibo przy starszej córze zupełnie się nie sprawdziły
Aś, Julek '08 i Alik '11
papierki stosujemy, czy Tobie się, znaczy Ali, też tak do pupy przyklejają?
![]()